Ege İzmir'e piyango

İzmir'e piyango

11.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

NATO üs kurmak için kolları sıvadı. Gelişme iş dünyasını sevindirdi: Ekonomi canlanacak, güvenli kent imajıyla adımızı dünya duyacak. Turizmcinin de yüzü gülecek

İzmire piyango




Sürpriz açıklama
İZMİR'İN başına talihkuşu kondu. NATO yetkilisi Stefani Babst sürpriz açıklama yaptı. Babst, "NATO'nun yeni güvenlik misyonu ABD'nin Büyük Ortadoğu Planı'nı içeriyor. Bu nedenle Belçika dışında, Türkiye'de ikinci bir üsse ihtiyaç var. İzmir'in üs olmasını istiyoruz. NATO İzmir'i merkez olarak kullanmalı" dedi.

Coni bereketi
BU gelişmeyi iş dünyası sevindirici buldu. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Ekonomi, ticaret canlanır. Gayrimenkullerin değeri artar. İzmir'in adını tüm dünya duyar. İzmir'in güvenli, dışa açık bir kent, yatırım ve tatil cenneti olduğu da ortaya çıkar. Bu her şeyden daha önemli" diye konuştu.

Daha önce gördük
YAKLAŞIK iki yıl öncesine kadar İzmir'deki Amerikan Hava Birliği'nde 2 bine yakın asker görev yapıyordu. Amerikalıların aileleriyle sayıları 5 bini buluyordu. Eğlence yerleri ve esnafın yüzü gülüyordu. O dönem, Alsancak'ta kiralık ev bulmak zordu. Bazı tatil köyleri de sadece Amerikalara tahsis edilmişti.



EGE