Ege İzmirli öğrenci ve öğretmenler seferber

İzmirli öğrenci ve öğretmenler seferber

15.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremzedelerin hayati ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İzmirli öğrenci ve öğretmenler seferber

Halk Eğitimi Merkezleri ve meslek liselerinden öğretmen, öğrenci ve velilerin gönüllü çalışmalarıyla tedarik edilen gıda, giyim ve hijyen yardımları deprem bölgelerine yollanıyor. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bölgede kurulan seyyar mutfaklarda, okullardan gönüllü çalışan ve öğretmenler, sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Okullarda üretilen binlerce ekmek ve kumanya da bölgeye gönderiliyor. 102 gönüllü Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman grubu ile de psikososyal destek çalışmaları başlatıldı. İzmir’deki tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile ellerini taşın altına koyduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, depremin yaralarını bir an önce sarmak için mücadele ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Bayındır’dan 10 TIR yakacak

10 ilde büyük yıkımlara yol açan deprem felaketi sonrası Bayındır halkının destekleri sürüyor. Yardım malzemelerine ek olarak bölgeye yakacak desteği gitti. Bayındır’ın orman köylüleri tarafından Orman İşletme Müdürlüğü denetiminde hazırlanan odunlar ve Bayındır Belediyesi tarafından spor salonunda oluşturulan yardım merkezinde toplandı. Toplam 10 TIR dolusu odun ve kömür bölgeye gönderildi.

İzmir Valiliği koordinesindeki yardım kampanyasında Bayındır Kaymakamlığı ve Bayındır Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumları ve Bayındırlılar büyük özveri gösteriyor.