Ege İzmirli Sezen'den en 'özel' madalya

İzmirli Sezen'den en 'özel' madalya

06.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İzmirli Sezenden en özel madalya

İzmir’de 3.5 yıldır atletizmle ilgilenen, hafif düzeyde zihinsel rahatsızlığı bulunan 16 yaşındaki Sezen Kaya, nisanda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun Antalya’da düzenlediği Atletizm Bölge Şampiyonası’nda gülle atmada Ege Bölgesi şampiyonu oldu

Haberin Devamı

İzmir’in Bornova ilçesindeki Hasan Tahsin Özel Eğitim Meslek Okulu’nda eğitimine devam eden Sezen Kaya, 8 yaşında yüzme ile başladığı spor hayatına 12 yaşına geldiğinde atletizmle devam etti. Hafif zihinsel rahatsızlığı sebebiyle yaşıtlarından 3-4 yaş geriden gelen Sezen, geçen yıl aralık ayında annesinin de eskiden ilgilendiği spor dalı olan gülle atmaya başladı. 4 aylık yoğun bir çalışmanın ardından 14-15-16 Nisan’da Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Atletizm Bölge Şampiyonası’na katılan Kaya, çalışmalarının karşılığını alarak gülle atma dalında 16-21 yaş kategorisinde Ege Bölgesi Şampiyonu oldu. Kendi kategorisindeki 12 kişi içinde en küçük sporcu olarak yarışıp şampiyon olan Kaya, 200 metre koşu dalında da ikinci olmayı başardı. Sporun gücü sayesinde engellerini aşarak sosyalleşen Kaya, “Gülle atmayı çok seviyorum, bu spora devam edip ilerde milli sporcu olmak istiyorum. Şampiyon olduğumda çok mutlu oldum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Durmak yok, devam edeceğiz’

Genç sporcunun babası Arkın Kaya, “Benim asıl amacım, spor aracılığı ile Sezen’i sosyalleştirmekti. Sonradan baktım ki spora eğilimi var ve meraklı. Benim de istediğim Sezen profesyonelleşip sevdiği işi yapsın. Sezen 4 ay gibi kısa bir sürede muhteşem bir başarı sergiledi. Benim için büyük gurur kaynağı oldu. Daha da durmak yok, devam edeceğiz” dedi.