Ege İzmirliler kuraklığa karşı el ele verdi

İzmirliler kuraklığa karşı el ele verdi

14.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşları su tasarrufuna çağırdığı kampanyaya, kentteki pek çok kuruluş da destek veriyor.

İzmirliler kuraklığa karşı el ele verdi

Kipa, Özdilek, EGS Park, Forum Bornova, Palmiye, Agora, Konak Pier ve YKM alışveriş merkezleri, üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarıyla hastaneler de kuraklığa karşı el ele verdi. Halkın yoğun olduğu bu merkezler, tasarruf bilincinin yaygınlaşması amacıyla kampanya afişleriyle donatıldı. Bilgilendirici broşürler de sürekli dağıtılıyor, İzmirliler, su tasarrufuna karşı duyarlı olmaya çağırılıyor.

Tasarruf oranı daha da artacak
Kentteki pek çok önemli kuruluşun desteği, bu yılki tasarruf oranının geçen yılın da üzerine çıkabileceğini müjdeliyor. Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Yılmaz Attila, “Sosyal sorumluluk ilkelerimiz doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen bu etkin kampanyaya destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” diyor.

10 bin 500 afiş bastırılıp, dağıtıldı
Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl yaptığı kampanyada, duyarlı İzmirliler, yüzde 10 oranında su tasarrufu sağlamış ve kent, Türkiye’ye örnek olmuştu. Büyükşehir, bu yıl da 10 bin 500 afiş bastırdı. Bunlar; hastanelere, üniversite rektörlüklerine, kültür merkezlerine, muhtarlıklara, metropol belediyelere, meslek odalarına, derneklere ve alışveriş merkezlerine dağıtıldı.