Ege İzmirlilerin gözdesi bilim kurgu ve roman

İzmirlilerin gözdesi bilim kurgu ve roman

09.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İzmirlilerin gözdesi bilim kurgu ve roman

Çocuk kitabı almak isteyenler, kütüphanesindeki eksiklikleri tamamlayanlar hayran olduğu yazarları görmek isteyenler, 24. İzmir Kitap Fuarı’na akın ediyor.

Haberin Devamı

İZMİR’de birçok yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla bu yıl 24’üncüsü düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, yoğun ilgi görüyor. Yüzlerce İzmirlinin akın ettiği fuarda kimi çocuk kitapları alıyor, kimi kütüphanesindeki eksiklikleri tamamlıyor, kimileri de hayran olduğu yazarları görmeye geliyor. Bu yıl İzmir Kitap Fuarı’nda en çok bilim kurgu ve roman türleri tercih ediliyor. Kitap Fuarı’nda görev yapan yayınevi yetkilisi Erkan Akpınar, “Ziyaretçiler genel olarak Türkçe romanlara ilgi gösteriyor. Aynı zamanda kitaplar fuara özel indirimlerle satışa sunuluyor. Ancak okur, indirimden çok çeşitliliği sebebiyle kitap fuarlarını tercih ediyor. Kitapçılarda bulamadıkları birçok kitabı fuarda bulabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

İndirimli fiyatlar

Fuara 6 yaşındaki oğlu ile birlikte gelen Derya Çeliker, “Birçok farklı çeşit var, genel olarak fuarları takip etmeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Ziyaretçilerden Esra Akça da, “Fuara kütüphanemdeki eksiklikleri tamamlamak için geldim” dedi. Sabahın erken saatlerinde fuarı ziyaret eden Dilara Nurtürk, “Ben Stefan Zweig’in kitaplarını alabilmek için fuara geldim. Kitapları yüzde 25 indirimli satın aldım. Fuar oldukça güzel geçiyor” diye konuştu. Öte yandan fuar alanında düzenlenen imza etkinliklerinde sevdikleri yazarlarla bir araya gelmek isteyen ziyaretçiler de uzun kuyruklar oluşturdu. İzmir Kitap Fuarı, 13 Nisan’a kadar gezilebilecek. l HANDE NAYMAN DHA