Ege İZSU: Arıza giderildi

İZSU: Arıza giderildi

18.05.2017 - 04:16 | Son Güncellenme:

İZSU Genel Müdürlüğü, Tahtalı Barajı’ndan kente su aktaran hattaki 2.2 metrelik dev boruda meydana gelen büyük arızayı, 56 saatlik çalışma sonucu giderdiklerini açıkladı. 35 kişilik ekibin çalışmasıyla problemin çözüldügü belirtildi.

İZSU: Arıza giderildi

İZSU ekipleri, Tahtalı Barajı’ndan kente su aktaran isale hattındaki 2.2 metrelik dev boruda kırılma nedeniyle meydana gelen büyük arızayı, 56 saatlik aralıksız çalışmayla giderdi. Yapılan açıklamada, “Öğleden sonra (dün) Buca, Karabağlar ve Gaziemir bölgelerine kademeli olarak alt kotlardan başlamak üzere su verileceği belirtildi.
İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, 14 Mayıs Pazar gecesi 100 km’lik Tahtalı Barajı ana isale hattında yaşanan ve Buca, Karabağlar ve Gaziemir’de su kesintisine neden olan arızayı giderdi.
35 kişilik ekip
İlan edilen 17 Mayıs Çarşamba saat 23.30’dan önce hatta suyu verebilmek için 3 vardiya halinde 35 kişilik ekiple seferber olan İZSU ekipleri, arızanın olduğu bölgede 56 saat kesintisiz çalıştı. 2.2 metrelik betonarme borunun kırılan bölümü çıkarılarak çelik boruyla yenilendi. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Görece Arıtma Tesisi’ne su almaya başladıklarını, arıtma işleminin ardından öğleden sonra Buca, Gaziemir ve Karabağlar bölgelerine su verildiğini açıkladı.
Neler yapıldı?

Haberin Devamı

14 Mayıs Pazar günü saat 21.30’da Tahtalı Barajı’ndan kente su aktaran 2 metre 20 santim çapındaki beton boru hattında kırılma nedeniyle büyük bir arıza meydana geldi. Görece Arıtma Tesisi SCADA Merkezi’nden debinin sıfıra düştüğünü izleyen ekipler, hemen arızanın olduğu bölgeye giderek çalışmaya başladı. Pompalar devre dışı bırakılarak hattaki su Tahtalı Barajı’na aktarıldı. Arızalı borunun olduğu nokta kazıldı. Pazartesi günü, sabah saatlerinden itibaren isale hattına su verilmeye başlandığı açıklandı.

‘Aklımızla alay ediyorlar’

İZMİR’de Tahtalı Barajı ile Göreme Arıtma Tesisi arasında bulunan ana isale hattındaki arıza nedeniyle yaşanan su kesintisi, Buca ve Gaziemir’in tamamı ile Karabağlar’ın bir kısmında oturları mağdur etti. Üç gün süreceği söylenen su kesintisi nedeniyle camilerden ve tankerlerden su dolduran aileler, duruma tepki gösterdi.
İsalede arıza
Tahtalı Barajı ile Göreme Arıtma Tesisi arasında bulunan 2.2 metre çapındaki ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle 14 Mayıs saat 23.30’da Buca ve Gaziemir’in tamamı ile Karabağlar’ın bir kısmında su kesintisi yaşandı.
‘Müşterilere yetişemiyorum’
İzmirliler, yetkililerin alternatif önlemler almamasına da tepki gösterdi. Buca’nın Hürriyet Mahallesi’nde su satıcısı olan İbrahim Uslu, su kesintisiyle birlikte satışların arttığını belirterek, “Normalde günde 50-60 damacana su satarken, şu anda 250-300 damacana su satıyoruz. Aşırı talep var, vatandaş susuz kaldı. Çoğu müşterime su veremiyorum” dedi.
Doğan: İşin suyunu çıkardılar

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmirin Buca, Gaziemir ve Karabağlar (bir bölümü) ilçelerine üç gün süreyle su verilmemesine, vatandaşa tankerlerle su dağıtılmasına tepki gösterdi. Doğan, “İZSU İzmir’i 30 yıl geriye götürmüştür.
‘İZSU’nun acizliği’
Bu çağda ulaşımı kâğıt biletle sağlayan, suyu pas tutmaya yüz tutmuş eski tankerle dağıtan belediyecilik anlayışı İzmir’e yakışmamaktadır” dedi.
Türkiye’nin en pahalı suyunu satan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suyu eski tankerle dağıttığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, üç günlük su kesintisini, İZSU’nun acizliği” olarak nitelendirdi. Doğan şöyle konuştu: “İzmir halkı 6 ayda bir zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine artık isyan etmektedir.”

Yazarlar