Ege İZTO projesi ilk 5’te

İZTO projesi ilk 5’te

04.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

İZTO projesi ilk 5’te

İzmir Ticaret Odası’nın Girişimcilik Projesi, TOBB’un yarışmasında ilk 5’e girdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İZTO Başkanı Özgener’e teşekkür etti.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 75. Genel Kurulu’na katılmak üzere Ankara’ya giden İzmir Ticaret Odası (İZTO) heyeti, 365 oda ve borsanın yer aldığı genel kurulda İzmir’i temsil etti. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener önderliğindeki heyet, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret ederek kente davet etti. İzmir heyetinden Balkanlar’da Türk iş insanlarının yatırım yapmalarına öncülük etmelerini isteyen Şentop, Makedonya’da düzenlenecek olan 5. Sosyal Bilimler Kongresi için de İZTO tarafından kurulan Eğitim ve Sağlık Vakfı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne işbirliği çağrısında bulundu.

İzmir standına ilgi

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, TBMM Başkanı Şentop’a “Meclis toplantımıza katılabilirseniz bizi çok onurlandırırsınız” dedi. İZTO heyeti, açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, TOBB 75. Genel Kurulu’na da katıldı. Genel Kurul kapsamında kurulan Yöresel Ürünler Sergisi’ndeki İzmir standı ise katılımcılardan özel ilgi gördü. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) ile birlikte açılan ortak İzmir Standı’nda coğrafi tescil işaretli İzmir inciri, boyoz, şambali ve İzmir lokması tanıtıldı. İZTO’nun TOBB delegeleri Abdurrahman Aydoğan, Özkan Başpınar ve Fikret Özkaya, Hizmet Şeref Plaketi’yle ödüllendirildi. İZTO tarafından hazırlanan Girişimcilik Projesi, TOBB’un düzenlediği proje yarışmasında, kendi kategorisinde ilk 5’e girdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e ve dereceye giren oda başkanlarına teşekkür etti.