Ege İZVAK’tan ‘İzmir Futbol Tarihi’ çalışması

İZVAK’tan ‘İzmir Futbol Tarihi’ çalışması

08.07.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) yönetimi, genel kurulda açıkladığı projelerinden biri olan, “İzmir Futbol Tarihi” kitabı için kolları sıvadı.

İZVAK’tan ‘İzmir Futbol Tarihi’ çalışması

Türkiye’de futbolun oynandığı ilk kent olan İzmir’in futbol tarihinin yazılı ve dijital olarak hazırlanması çalışmaları için ilk toplantı Göztepe’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Başkan Ali Erten ve Başkan Yardımcısı Fatih Tanfer ile tarih kurulunun çalışmalarını koordine edecek yöneticiler Suavi Yardımoğlu ile Hasan Ercazip, İzmir’in 1870’lere kadar uzanan futbol tarihini yazması planlanan isimlerle bir araya geldi. Göztepe ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Adil Artuner (Göztepe), Tanıl Adalı (Altay), Kenan Akseki (Altınordu), Tayfur Göçmenoğlu (Bucaspor), Vehbi Moğol (Karşıyaka) ve Ali Kıray (İzmirspor) ile projeye destek veren medya yöneticileri Ali Ergöçmez ve Özgür Özgürengin katıldı.

Haberin Devamı

Amaç kalıcılık

Başkan Erten, “İzmir, Türkiye’de futbolun ilk oynandığı şehir olma ayrıcalığına sahip. Kulüplerimizin kuruluşundan önceki zaman dilimi ve sonrası muhteşem hikayeleri içinde barındırıyor. Bugüne kadar bu konuda çok değerli tarihçi ve araştırmacılarımız tarafından birçok eser kaleme alındı. Birçoğu kulüplerimizin tarihlerini anlatıyor. Amacımız bunları derleyip toparlayarak güncellemek, İzmir’in ortak futbol tarihi olarak yeniden yazmak ve aynı zamanda bütün veri ve belgeleri dijital ortama aktarmak. Belgesellerle görsel hale getirmek. Kısacası İzmir’in ortak futbol tarihini o günlerin siyasi ve sosyal olayları ile harmanlayarak gelecek nesillere bırakacağımız kalıcı bir eser haline getirmek” dedi.