Ege Kadifekale’de sürpriz keşif

Kadifekale’de sürpriz keşif

05.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

KADİFEKALE’de, yıkılan yapı altında dua evinin bulunması üzerine meclis üyesi ve danışmanlardan oluşan bir heyet, burada inceleme yaptı.

Kadifekale’de sürpriz keşif

Arkeologların da gelip ortaya çıkan yapıyı gördüğü, bu dua evinin Roma ve Bizans dönemine uzandığı öğrenildi.

Süt duası yapıldı
ALMAN seyyah M. Stphan Sculh’un 1753 yılında İzmir’e geldiğinde Yunanistan’dan din adamların bu bölgeye gelip ‘süt duası’ yaptıklarınının kayıtlara aldığını belirten yazar Orhan Beşikçi, “Kitaplarında su yolları tarihini yazan Georg Weben de, bölgede süt veren tanrı annesinin dua mekanı olduğunu yazıyor” dedi.


Dinozorlar minikleri bekliyor
KİPA Alışveriş Merkezleri (AVM), Ekim ayında İzmir’deki çocuklara, unutamayacakları bir serüven için ev sahipliğini yapacak. Kids’ Dino Dig, 5-16 Ekim’de Çiğli Kipa AVM, 19-30 Ekim tarihlerinde ise Balçova Kipa AVM’de çocuklarla buluşacak.
Etkinliğe katılan çocuklar, özel kıyafetleri, güvenlik ekipmanları ve kazı araçları ile tam donanımlı hale getirilen minik bilim adamları olarak, kendilerini gerçek bir tarihi alanda hissedecekler.
İZMİR DHA

Balenin melekleri derse girdi
SOYER Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) bünyesinde yer alan Bale Okulu yeni döneme başladı. Bale Okulu minikleri, yaz dönemi nedeniyle ara verdikleri baleye duydukları özlemden, ilk derslerinde yorulmak bilmediler.

Sonbahar yalnızı Alaçatı
SICAK yaz günlerinde, cıvıl cıvıl plajları ve renkli gece eğlenceleri ile tatilcilerin tıklım tıklım doldurduğu Alaçatı, sonbaharın gelmesiyle birlikte sevdalıları ile başbaşa kaldı. Çok değil bir ay öncesine kadar iğne atsan düşmeyecek kalabalığı ağırlayan sokaklar şimdi farklı bir sessizliğe ev sahipliği yapıyor.


Ankara-İzmir fidan köprüsü
ANKARA Cumhuriyet Lisesi mezunu doğasever Avukat Yavuz Oran, geçen yıl Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak, Şirince ağaçlandırma sahasında kendi adına bin fidanlık koru oluşturdu. Oran, daha sonra mezun olduğu Ankara Cumhuriyet Lisesi adına orman oluşturmak üzere harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Lisesi mezunlarının katkıları ile ilk anda 3 bin 431 fidana ulaşıldı.