Ege ‘Kadın başkanların sayısı artırılmalı...’

‘Kadın başkanların sayısı artırılmalı...’

14.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçmiş dönemlerde görev yapan ve halen iş başındaki kadın belediye başkanlarıyla Tarihi Asansör’de bir araya geldi.

‘Kadın başkanların sayısı artırılmalı...’

Türkiye genelinde belediye başkanı sayısının çok az olduğuna vurgu yapıldı, bu sayının artması gerektiğine dikkat çekildi. 91 yılda İzmir’de 13 kadın belediye başkanın görev yaptığını bu sayının çok düşük olduğunu belirten Başkan Soyer, “Her biriniz bizim için çok değerlisiniz. Bu sayının artması için neler yapabileceğimizi dillendirmemiz, bunu Türkiye’ye anlatmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Yeni görev dağılımı...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının ilk birleşimi yapıldı. Meclis başkan vekilleri, divan katipleri, komisyon üyeleri ile Büyükşehir ve ESHOT encümen üyeleri belirlendi. Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İkinci Başkan Vekili de Burhan Suat Çağlayan oldu. Divan Katipleri olarak Dolunay Bayer, Ali Bor, Deniz Bektaş, Fırat Eroğlu belirlendi. Encümen üyelikleri için önerilen Yeşim Tekoğlu, Erhan Uzunoğlu, İsmet Orhan, İlhan Özköse, Serkan Kalmaz, ESHOT encümen üyelikleri için de Kazım Çam, Çağlar Gülez, Mehmet Maltepe göreve getirildi.