Ege Kadın cinayeti davasına bakanlık müdahil oldu

Kadın cinayeti davasına bakanlık müdahil oldu

15.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile Bakanlığı, boşanmak üzere olduğu eşini bıçakla öldüren S.Ç. ve 6 yakınının yargılandığı davaya müdahil olmak istedi, mahkeme de bu talebi uygun gördü

Kadın cinayeti davasına bakanlık müdahil oldu


İzmir’de geçen yılın ekim ayında, boşanmak üzere olduğu eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan S.Ç. ve 6 yakınının yargılanmasına başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hukuk Müşaviri Birsel Kurt aracılığı ile davaya müdahil olmak istedi. Mahkeme, bu talebi kabul etti.

Boşanmak istemişti
Bornova’da, geçen yılın ekim ayında meydana gelen olayda, 28 yaşındaki Ferdane Çöl, boşanmak istediği eşi S.Ç. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Öfkeli koca tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, S.Ç’nin “kasten adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenirken, olayla ilgili hakkında dava açılan sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ve yaşı küçük M.Ç. için “azmettirmek” suçundan aynı ceza istendi. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Bakanlık Hukuk Müşaviri Birsel Kurt’un, davaya müdahil olma talebi uygun görüldü. Bu arada zanlıya, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde “psikolojik bozukluk” tanısı konduğu öğrenildi. Mahkeme, başka tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Kadın örgütleri davanın takipçisi
İzmir’de işlenen seri cinayetler kapsamında öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’nın annesi Hatice ve babası Sertel Ayla da, duruşmayı, destek amacıyla izledi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na üye bir grup da duruşma öncesi yaptıkları açıklamada, tüm kadın cinayetleri davalarının takipçisi olacaklarını belirtti.

Çalıntı araçları, sahte belgelerle satıyorlardı

Torbalı’dan çaldıkları bir otomobili, sahte kimlikle Seferihisar’da sattıkları belirlenen 2 kişi, MOBESE ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları görüntüleri sayesinde yakalanıp tutuklandı. Seferihisar’da yaşayan Kadim İpek (64), otomobil için Ö.Ö. (30) ve M.T. (45) ile 14 bin TL karşılığında anlaştı. Noterden yapılan satış sonrası İpek, kasko yaptırmak isteyince, aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Kameralar incelendi
Polis, MOBESE ve noterin çevresindeki 23 işyerinin güvenlik kameralarını inceleyip eşkal belirledi. Zanlılar, İzmir-Aydın Otoyolu’nun Buca gişelerinde yakalandı. Ö.Ö. ve M.T’nin üzerlerinden sahte kimlik ve sürücü belgeleri çıktı. Isparta’dan çaldıkları bir başka otomobilin Muğla’da ele geçirildi. İki zanlı, tutuklandı.
EVRİM ATAMAN DHA