Ege ‘Kadın isterse CEO’lara pabucunu ters giydirir’

‘Kadın isterse CEO’lara pabucunu ters giydirir’

10.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle TTO Başkanı Abdülvahap Olgun ile eşi Esma Olgun, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın eşi Diş Hekimi Pınar Çağlar Kaya, Doğan Haber Ajansı Ege Bölge Temsilcisi Elif Demirci İşleğen ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Burçin Öncü’nün katılımıyla ‘Kadın ve Girişimcilik’ konulu panel düzenlendi.

‘Kadın isterse CEO’lara pabucunu ters giydirir’

‘Kuşak eğitilmiş olur’

Haberin Devamı

Elif Demirci İşlegen, 161 yıl önce canları pahasına bu mücadeleyi göze alan kadınları minnetle andığını söyledi. Mücadelenin halen sürdüğünü kaydeden Demirci, ülke nüfusunun yarısını kadın nüfusunun oluşturduğunu belirtti.

Diş Hekimi Pınar Çağlar Kaya, güçlü bir Türkiye’nin yolunun güçlü kadın ve güçlü toplumdan geçtiğini söyledi. “Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz; bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz” vurgusunu yapan Kaya, “Çünkü, kadın eşini ve çocuklarını da eğitir. Bu kapsamda başarıya dair kişisel düşüncülerimi ve tecrübelerimi paylaşacak olursam, ilk olarak hedeflerimden başlamam gerekiyor” dedi. Çok para kazanmak için değil, başarılı olmak için, cesaretle, çok çalışılması gerektiğini kaydeden Pınar Çağlar Kaya, “Başarılı olunca zaten para kazanabiliyorsunuz. Bir kadın isterse en başarılı CEO’lara bile pabucunu ters giydirir” diye konuştu.