Ege Kadın üreticiler için kooperatif kuruldu

Kadın üreticiler için kooperatif kuruldu

30.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kadınların el emeklerini değerlendirmesine katkıda bulunacak.

Kadın üreticiler için kooperatif kuruldu

Kuşadası Belediyesi’nin öncülüğünde kadınların üretken bireyler olarak toplumsal yaşama katılmalarını ve el emeklerini değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK) kuruldu. Kuruluş işlemlerini Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu’nun yürüttüğü KUŞAKK’ın başkanlığını Şerife Atınç üstlendi. Temel amacı ürettiği ürünleri pazarlama olanağına sahip olmayan kadınları bir araya getirerek istihdam olanağı yaratmak olan KUŞAKK ile Kuşadası’na has el sanatlarının geliştirilmesi ve üretilecek özgün hediyelik ürünlerle ilçenin tanıtımına katkı sağlanması hedefleniyor. Hediyelik eşya üretiminin yanı sıra kadınlar tarafından üretilen tarımsal ürünlerin satış ve pazarlamasını da yapacak olan KUŞAKK, Kuşadası Belediyesi’ne ait Çalıkuşu Kültür Evi’nde çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

8 Mart’ta dağıtıldı

Çalışmalar kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Leyla Yıldırım tarafından hazırlanan Kuşadası’nın tarihi evlerinde bulunan çatı kuşları desenlerinin yer aldığı baskı tasarımlarının Kuşadalı kadınlar tarafından çeşitli ürünlerde kullanılabilmesi amacıyla bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmasında el baskısı yöntemleri hakkında bilgilendirilen kadınlar tarafından ilk ürünler üretildi. Şal ve bez çantalar üzerine uygulanan kuş baskılı ilk ürünler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kuşadası Belediyesi tarafından Kervansaray ile Davutlar ve Güzelçamlı mahallelerinde açılan stantlarda Kuşadalı kadınlara dağıtıldı. Doğaya ve çevreye zararlı naylon poşet kullanımını azaltmak amacıyla alışveriş filesi üretimine yönelik atölye çalışması ise devam ediyor.

Haberin Devamı

Kadın üreticiler için kooperatif kuruldu

İstihdama büyük katkı

KUŞADASI Belediye Başkanı Özer Kayalı, toplumun en üretken kesimlerinin başında gelen kadınların emeğini kolektif bir oluşum olan kooperatif çatısı altında buluşturarak ekonomik bir değer yaratma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek şöyle dedi:

“Bunu sağlarken bir yandan da kadınlarımızı emeği ile ortaya çıkacak ürünleri markalaştırmayı ve ilçemizin tanıtımında kullanmayı amaçlıyoruz. Öncelikle kooperatif projemizin yaşama geçirilmesi sürecinde emek ve katkı sunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Çalışmaları, kırsaldaki kadınlarımızın emeği ile çok daha zenginleşecek.”