Ege Kadının gücünü bir kez daha gösterdiler

Kadının gücünü bir kez daha gösterdiler

29.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kadının gücünü bir kez daha gösterdiler

Bir köy okulunda öğretmenlik yapan Zeliş Kurt, çoğu velilerden oluşan 30 kadının ürettiği yöresel lezzetlerin satışa sunulduğu ‘Kadın Emek Pazarı’nı kurdu.

Haberin Devamı

İzmir’in Menemen ilçesindeki Haykıran Adem Saatçi İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Zeliş Kurt, 2018 yılında kadınların sosyalleşmesini, eğitimini ve istihdamını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ‘Kadın Değişir, Toplum Değişir’ projesi kapsamında 30 kadınla ‘Kadın Emek Pazarı’ düzenledi. İzmirli İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Huriye Serter ve dernek üyelerinin de katkıları ile oluşturulan köy pazarında, çoğunluğu Zeliş Kurt’un öğrencilerinin velilerinden oluşan köy kadınları, yöreye özgü zeytin ve üzümden yapılan ürünler, gözleme, ev tarhanası, erişte, köy ekmeği ve sütün kaymağından yapılan tatlıları ve el emeği ile ürettikleri ürünleri satışa sundu. Haykıran, Bozalan, Yanık, Belen, Hasanlar mahallelerinin kadınlarının emeklerini sunduğu pazarın sonunda kadınlar, türkü söyleyerek etkinliği kutladı.

Haberin Devamı

Bir yıldır uğraşıyorum

Pazarın kendisi için çok özel bir yere sahip olduğunu belirten Zeliş Kurt, “Yaklaşık bir yıldır köy pazarı kurma hayalim vardı. Bir senem ‘Bir etkinlik düzenliyorsunuz acaba katılan olur mu? Uzmanları çağırıp eğitim vermek istiyorsunuz acaba katılım olur mu’ soruları ile geçti. İyi ki pes etmemişim ve kadın gücüne inanmışım” dedi.