Ege Kadınlar pedalladı bayrak 81 il gezdi

Kadınlar pedalladı bayrak 81 il gezdi

02.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği’nin ‘Türk Kadınının Zaferi’ projesi kapsamında kentten yola çıkarak, 81 şehri gezen Türk bayrağı, Zafer Bayramı’nda evine geri döndü

Kadınlar pedalladı bayrak 81 il gezdi

Kadınları şehir içi ulaşımda bisiklet kullanmaya yönlendirmeyi amaçlayan Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği, 19 Mayıs- 30 Ağustos arasında, 81 ilde sosyal sorumluluk organizasyonu düzenledi. 19 Mayıs’ta 40 kadın bisikletçinin Muğla’da Türk bayrağını alması ve şehrin sınırını geçtikten sonra bayrağı Aydın’daki gönüllü bisikletçilere teslim etmesiyle başlayan organizasyonda, tüm illeri gezen bayrak, 30 Ağustos’ta Muğla’ya getirildi. Bayrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, Menteşe Açık Oto Pazarı alanında gerçekleşen Haluk Levent konseri öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün’e takdim edildi.

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Yasemin Duygulu, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Bu projeyi gerçekleştirmemizde desteği olan herkese ve birlikte pedallarını çeviren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Gürün ise, “Hep söylediğimiz gibi birlikte olursak başaramayacağımız iş, aşamayacağımız engel yoktur. Projede emeği geçen tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. Bayrağın bize emanet edilmesinden dolayı büyük onur duyuyoruz” diye konuştu.

Kadınlar pedalladı bayrak 81 il gezdi