Ege Kadınlara müjde

Kadınlara müjde

28.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İlçedeki üretici kadınlarla bir araya gelen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ pazaryerlerinin her perşembe günü kadınların ürünlerini satabilmeleri için açılacağını ifade etti

Kadınlara müjde

BORNOVA Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçedeki kadın üretim kooperatiflerinin üyeleri ve el emekleriyle üretim yapan kadınlarla bir araya geldi. Başkan İduğ hem belediyenin kadın üretimini artırmaya yönelik anlayışını anlattı hem de beklenti ve görüşleri dinledi. Kadınların ekonomik güçlerini kazanıp kendi ayaklarının üzerinde durmasının önemine değinen Başkan İduğ, “Önümüzdeki beş yıl boyunca ne üretmek isterseniz Bornova Belediyesi sizin yanınızdadır” dedi.
Başkan İduğ, Bornova Kadın Üretim Kooperatifi’nin aidatlarını sembolik bir seviyeye indirip üye sayısını artıracaklarını belirtti, Evka-4’teki Şahin Tepesi Kafeterya’nın Kadın Kooperatifi’ne tahsis edileceğini açıkladı. Bornova’daki kapalı pazaryeri sayısını 16’dan 25’e çıkaracaklarını söyleyen Başkan İduğ, “Pazaryerleri her perşembe günü sadece üretici kadınların ürettikleri ürünleri satabilmeleri için özel olarak açılacak. Kadınlarımız burada ücretsiz olarak yerlerini alacak” diye konuştu.