Ege Kadınlardan pozitif iz

Kadınlardan pozitif iz

19.07.2022 - 00:44 | Son Güncellenme:

İzmir iş Kadınları Derneği (İZİKAD), Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) işbirliğinde, İklim Değişikliğinde Kadının Pozitif İzi Projesi’ne başlıyor.

Kadınlardan pozitif iz

Dernek olarak hem ekonominin hem yaşamın hem de gezegenin her noktasında kadın izinin görünür kılınması ve kadının olumlu katkısını büyütmeyi hedeflediklerini söyleyen İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, projenin İzmir, Aydın ve Denizli illerini kapsayacağını ve 24 ay süreceğini belirtti. Projenin amacını, kadın alanında çalışan STK’ların iklim değişikliği konusunda farkındalıklarını ve kurumsal kapasitelerinin arttırılması, çevre ve enerji alanındaki STK’lar ile bir ağ oluşturulması olarak açıklayan Sezgin, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Onlarca STK, yüzlerce üye

“Hedef kitle olarak Girişimci İş Kadınları Dernekleri Federasyonu üyesi 8 STK ve üyeleri, TOBB Kadın Girişimci Kurulu ve 350 kadın üyesi, Akdeniz İş Kadınları Federasyonu üyesi 61 STK seçildi. Aynı zamanda Tarımsal Kalkınma Kooperatif Birliği’nde yer alan 10 kooperatif ve 100 kadın da hedef kitlemiz arasında yer alıyor. Kadınların ve kadın örgütlerinin iklim değişikliği konusunda algılarının ölçülmesi, kadın STK ve oluşumlarına yönelik eğitim programlarının hazırlanması ile kadın STK’ların kurumsal kapasitelerinin arttırılması faaliyetleri yürüteceğiz.”