Ege Kaf Kaf şahlandı

Kaf Kaf şahlandı

08.10.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

Misli.com 3. Lig 3. Grup’ta deplasmanda elde ettiği galibiyetlerle şampiyonluk iddiasını herkese kanıtlayan Karşıyaka, yeni sezonda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürüyor. İlk 3 haftada, 7 puan toplayıp 3. sıraya yerleşen yeşil kırmızılıları değerlendiren yazarlarımız, “Kaf Kaf, bu sezon amacına ulaşacak” dedi

Kaf Kaf şahlandı

Bülent Buda: Dış sahalarda geriye düştükten sonra vazgeçmeyip, pes etmeden arayışlarını sürdüren, tutkuyla sergilenen coşkulu oyunları seviyorum. Öte yandan o eylemleri sergileyen futbolcuları daha çok seviyor, saygı duyuyorum. Bir düşüncemi bir kez daha yinelemeliyim. Karşıyakalı futbolcular, artık salt genç altyapı futbolcusu değil. Onlar artık deneyimli ve de ustalığa adım atıyorlar. Oynadıkları ligin koşullarını bu düzlemde içselleştirmiş görünüyorlar. Dış sahada geriye düştükten sonra öne geçmeyi becerebilmek, bunların göstergesidir. Hadi bakalım Kaf Kaf, koşuya devam.

Fatih Tanfer: Misli.com’un naklen yayınını izleyerek Karşıyaka’nın 3 puanına tanıklık etme şansını elde ettik. Gölcük deplasmanında maçın 7. dakikasında 1-0 yenik duruma düştükten sonra asla yenilgiyi kabul etmeme düşüncesi, istek ve yüksek kondisyonla Gölcükspor’u kendi alanına adeta hapsetti.
Maç boyunca oyunun kontrolü elindeydi. 28. dakikada Doğukan, penaltıdan durumu 1-1 yaptı. İkinci yarıda daha dinamik ve daha doğru bir futbol anlayışıyla oynadı. Hakan Kuş, şahane bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Haberin Devamı

(Hakan Kuş’a beni mahcup etmediği için teşekkür ederim. Gollerini atmaya devam ediyor) Sonrası önde bastı. Sürekli pozisyon kovaladı. Elbette defansın merkezinde Cenk ve Metin, orta alanda Mustafa Aşan müthiş bir mücadele ortaya koydular. Diğer arkadaşları da onlara ayak uydurunca, zor bir deplasmandan 3 puan geldi. Karşıyaka sezon başından itibaren işi sıkı tutuyor. Bana göre de doğru yapıyor.

Mehmet Demirtaş: Gölcük deplasmanında maçın başı sayılacak dakikalarda geriye düşen Karşıyaka, maçı çevirerek bir dış saha maçından da galip ayrılmayı bildi. Sizce de iş, bu sene daha ciddi değil mi? Fire vermeden yollarına devam etmek istiyorlar. Bırakın sezon öncesi transfer edilen pahalı futbolcuları, yıldız transferleri. Onlar artık tam anlamıyla bir bütün. Bundan daha değerli ve önemli bir şey var mı? Mücadeleleri ve kazandıkları puanlarla alınlarından öpülesi bir oyun aktarıyorlar yeşil alana. Hakan Kuş da son 2 haftayı boş geçmedi. Ayrıca kutlamak gerek.

Haberin Devamı


Aşigo fren yaptı

Bülent Buda: 3 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik. Hiç de fena değil. Hatta çok iyi. Başarıdır bu. Sancaktepe ligin zorlu takımlarından. Dış sahada oradan puansız dönmemek önemliydi. Ligin başından bu yana tekrarladığım uyarılar var. En önemlisi istikrar, yani devamlılık. Uşak geride bıraktığımız sezonlarda bu sorunu çok yaşadı. Sorunsuz bir ortam yaratırsanız, sorunsuz, istikrarlı, devamlılığı olan bir takımınız olur.

Fatih Tanfer: Uşakspor, geçen hafta 8 gollü galibiyet alan Sancaktepe deplasmanında 23. dakikada Gürkan’ın golüyle öne geçtikten sonra, 83. dakikada yediği golle 3 puanı bıraktı. Yenilmezlik serisine devam etti. Belki galip gelemedi ancak rakibinden önemli bir puan alarak avantaj elde etti. “Ben bu sene güçlü bir takımım” iradesini de gösterdi.

Mehmet Demirtaş: Deplasman maçları rakip kim olursa olsun çetindir. Bu maçlardan alınacak puanlar sizin yol haritanız olacaktır. Dikkat çekmek istediğim bir nokta, golü atan isim Mehmet Gürkan. Sezona en az takımı kadar güzel girdi. Bunun neticesinde Velimeşe’ye 2, Ankara Demir’e ve Sancaktepe’ye 1 gol atma başarısı gösterdi. Yani bu tecrübeli adam, bu sezon Uşak’ı güzel günlere sürükleyecek.

Hız kesme fırtına

Bülent Buda: Mehmet Demirtaş maçın öyküsünde diyor ki; “Altyapıdan yetişen Buca’nın evlatları, bu takımı bu sene şampiyon yapmayı kafalarına koymuşlar. 3 maçta 3 galibiyetle de bunu belgeliyorlar. Bu genç ve yetenekli futbolcu grubunu kutluyorum.” Sevgili Demirtaş’a bütünüyle katılıyor ve ekliyorum. Buca’nın çok az kulüpte olan genç, tutkulu ve verici bir başkanı var. Teknik birim ile futbolcular başkanlarını anlasınlar, özümsesinler, onun duygularını kaslarında harekete geçirsinler, başarı zaten gelecektir.

Fatih Tanfer: Bucaspor 1928, 3. maçında Derince’yi yenerek 9 puanla liderliğe ortak oldu. Ancak kazanan daima haklıdır. Sezon başında maçlar zordu. İkinci yarı kötü oynarken kazanmak, 85. dakikada kaleci Şener’in harika kurtarışı, galibiyeti getiren anlardan biriydi. Bucaspor’un mücadele, hırs ve oyunu bırakmama anlayışı, alkışlanacak düzeyde. Ancak bu maçta da gördük ki, baskı yediği zamanlarda uzun top oynamak zorunda kaldı ve hücumda topu tutamadı. Umarım Tolga Hoca takımın pas trafiğini biraz daha artırır. Bu sayede takımın başarısı da artacaktır.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Kimi takımların kazanma alışkanlıkları vardır. İyi bir maç çıkarmamasına rağmen 3 puanı almanın bir çıkar yolunu bulurlar. Buca da bu mücadelede bu kimliğiyle galibiyeti alan taraf oldu. Maçın ilk devresinde Derincespor’un büyük baskısını hissettiler. Ancak devre bitmeden buldukları gol, rakiplerini demoralize etti. 42. dakikada golü bulmaları adına kilit bir andı. İkinci yarıda da genelde orta alanda geçen mücadele sonucunda gülen taraf Bucaspor oldu. Altyapı patentli oyuncularıyla yol kateden ve altyapıyı her geçen gün geliştiren Bucaspor 1928, hedefine adım adım ilerliyor.

Nazİllİ’de yüzler gülüyor

Bülent Buda: Bu dış saha galibiyeti, takımın öz güvenini pekiştirecektir. Nazilli’nin gereksinimi olan eylem de devamlılık, yani istikrar. Onun için de futbolcuların kafalarının içi sorunlardan arınmış, temiz kalmalı. Sadece odaklanmalarını sağlayacak koşullar hazırlanmalı. Kimler yapacak? Yöneticiler elbette ve de Nazilli’nin o müthiş taraftarları.

Fatih Tanfer: Nazilli Belediyespor, deplasmanda aldığı 3 puanla hem puanını 6’ya çıkardı hem de geçen sezondan beri deplasmanda galibiyet alamama serisine son verdi. Artık Nazilli, bu sezon özleme son verip taraftarını mutlu etmelidir.

Mehmet Demirtaş: Hatırlatma yapalım. Geçtiğimiz yıl iç sahadaki başarısı kadar deplasman kaybı vardı Nazilli’nin. Sezona da Fethiye deplasmanında mağlup olarak başladılar. Ama bu talihsizliği 3 puanla geride bıraktılar. Gollerin imzası da Ceyhan’a atılan 6 golde katkısı olan Hasan Demir ve Aytaç Deniz’den. Bu güzel oyun galibiyetle taçlandığı için ayrıca mutluyuz, kutlarız.

Kasaba liderliği sevdi

Haberin Devamı


Bülent Buda:
Geriye düşüp, ardından eşitliğe ulaşıp sonra da bitime doğru öne geçmek. Birincil olarak oyundan kopmamanın, 3 puanı ne denli istendiğinin göstergesidir. Bazen skora geç ulaşır, zorlanır, yorgun düşersiniz. Umutlar tükenir gibiyken işte tam da o koşullarda gelen golle yaşam güzelleşir. Enerji, coşku, sevinç patlaması yaşarsınız. Kasaba, doğrultusunda savrulmalar olmazsa, erken olacak ama bir sevinç daha yaşar bu yıl.

Fatih Tanfer: Turgutluspor maçlarında bu uzatmalara can dayanmaz. Bir bakıma da iyi. Nasıl olsa 90+5’ten sonra gol atma özelliklerini de kazandılar. Turgutluspor, yenik duruma düştüğü Pendikspor karşısında uzatmalarda Mutlu Aksu’nun attığı golle 2-1 kazandı. 3 maç 9 puan yapıp liderlik koltuğuna oturdu. Şahsen ben Turgutluspor’dan umutluyum.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Uzun aranın ardından çıktığı lige müthiş başlayan Turgutluspor, 3’te 3 yaparak bizleri şimdiden heyecana sürüklemeye başladı. Önce yenen gol ve ardından 1 dakika sonra atılan beraberlik golü, maçın son dakikaya kadar çekişmeli geçmesini sağladı. Kasaba, aradığı üstünlük sayısını, Mutlu Aksu’yla son anlarda buldu. Atılan bu gol, adeta maçın son düdüğü oldu. Bu enfes yürüyüşün sezonun sonuna kadar süreceği görüşündeyim.

Zirvenin tek sahibi: Manisa FK

Bülent Buda: Uygun adım, çok gollü haftalar, galibiyetler geride bıraktığımız sezonu anımsatıyor. Lakin ilerleyen haftalarda bu kez geride bıraktığımız sezonun düş kırıklığını yaşatmayacaklar. Öyle görünüyor. Bütün mesele, sezonun bitimine değin odaklanma. Sorun yaşamadan, zihinsel ve fiziksel, her defasında oyun alanından hedeflediğinizi, istediğinizi alarak çıkabilmek.

Fatih Tanfer: Misli.com sayesinde Manisa FK’nın Afyon’daki maçını seyretme şansı elde ettik. Ne kadar güçlü bir takım olduğunu gördük. Manisa FK alanını iyi savundu, defansında hatasız oynadı. İşin güzel tarafı, bu hafta da Sertaç’ın asisti sonrası sağ bek Mehmet Yılmaz’ın attığı golle öne geçtiler. Yani bekler gol atmaya devam ediyor. Defansın merkezinde Ahmet Kesim ve Emir, uyumlu ve tam bir görev adamları. Oyuncu yapısı itibari ile topa sahip olmanın avantajını iyi kullanıyorlar. Kısacası Manisa FK, doğru yönetiliyor ve doğru adımla hedefe yürüyor.

Mehmet Demirtaş: Sanki bir dejavu yaşıyor, geçen senenin bir benzerini tekrar görüyoruz. Bu takım zaten gol atmaya geçen seneden başladı. Galibiyetlere de haliyle çok alışık. Geçen sene bıraktıkları yerden son sürat devam ediyorlar. Aslında onları anlatmaya ihtiyaç yok. Her hafta futbolun tüm güzel yönlerini döküyorlar önümüze. Ligin bu evreleri başarı ile geçilir. Önemli olan final. Bu sene finali de güzel yapacak, kupaya uzanacaklar.