Ege Kafesten özgürlüğe

Kafesten özgürlüğe

29.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki iflas eden bir yumurta şirketi, 1225 tavuğu satışa çıkardı. 875’ini Çeşme’de faailiyet gösteren başka bir yumurta firması satın aldı.

Kafesten özgürlüğe

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki iflas eden bir yumurta şirketi, 1225 tavuğu satışa çıkardı. 875’ini Çeşme’de faailiyet gösteren başka bir yumurta firması satın aldı. Kalan 350 tavuğun kesilme ishtimali üzerineyse Kemalpaşa’daki Çiftlik Hayvanları Barınağı sahibi Sibel Çakır harekete geçti. Çakır, sosyal medya takipçilerinin de desteği ile 350 tavuk ve beş horozu satın alıp barınağa yerleştirdi. Kapalı ve yapay ışıklı 30’ar santimlik kafeslerde yaşadıkları için tüyleri dökülen tavuklar, oluşturulan kümeste, doğal ortama alışmaları için karantinaya alındı.
Papatya kızlar adını verdi
Bu alışma sürecinde kayıplar olduğunu ve olabileceğini belirten Çakır, ‘Papatya kızlar’ diye seslendiği tavukları, kısa sürede barınağın açık alanına salacaklarını söyledi. Yumurta sektöründeki tavukların zaman içerisinde yumurtlama özelliklerini kaybettikleri için etlerinden yararlanma amacı ile kesimhaneye gönderildiklerini anlatan Çakır, “Görevleri sadece yemek yemek, su içmek ve yumurtlamak. Bu nedenle doğal ortama alışma süreçlerinde karantina süreleri var. Bu süreçte kaybettiklerimiz ve kaybedeceklerimiz olacak, fakat geri kalanlar burada çiftlikte, diğer tavuklarımız gibi özgür olacak. Bizim onların yumurtalarından ve etlerinden faydalanma gibi bir sistemimiz yok, kesinlikle kafese ya da kümese kilitlenme gibi bir durumları da olmayacak” diye konuştu.