Ege ‘Kahraman kadınlar’ için özel oratoryo

‘Kahraman kadınlar’ için özel oratoryo

06.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ünlü bestecimiz Sabri Tırpan’ın 10 Kasım için yazdığı, Kurtuluş Savaşı’mızdaki kahraman kadınları anlatan oratoryonun dünya prömiyeri 9 Kasım’da yapılacak

‘Kahraman kadınlar’ için özel oratoryo

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) beş yıldır her 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için düzenlediği ve büyük ilgi gören konserlerini bu yıl da bir ilke imza atarak devam ettiriyor. Bu yıl Sabri Tuluğ Tırpan’ın İZSİAD’ın anma töreni için özel olarak bestelediği oratoryonun dünya prömiyeri 9 Kasım Salı günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek ve Zara, Sertab Erener, Aytül Büyüksaraç ve Hülya Savaş gibi isimler de ara sunumlarda sahne alacak. Aynı gün İZSİAD’ın İzmir’e Katkı Ödülleri de sahiplerini bulacak. 10 Kasım’da tekrar edilecek oratoryo için İzmir Devlet Senfoni, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından 120 kişilik dev bir koro oluşturulduğunu kaydeden İZSİAD Başkanı İlknur Denizli, “Hem Kurtuluş Savaşı içindeki mücadeleyi, hem de bu mücadeleyi tetikleyen kadınları onların seslerinden dinleyeceğiz. Muhteşem ve çok konuşulacak bir gece olacak...” dedi.

Haberin Devamı

Tedavi türlerini Ebru gösterecek
Narlıdere İlçesi’nde Dermatoloji ve genel pratisyenlik hizmetleri verilen Hera Derma Poliklinik’te, bugün ünlü model Ebru Destan ile uygulamalı tedavi yöntemleri gösterilecek. Hera Derma’da botox, dolgu, kalıcı makyaj, oksijenli tedavi, cilt gençleştirme, lazerle gençleştirme ve cilt bakım kürleri ile gençleştirme, güneş lekelerini yok etme amaçlı tedavi çeşitleri uygulanıyor.

Operaya Alman bariton
İzmir Devlet Opera ve Balesi, ülkemizde ilk kez geçen sezon sahnelediği Richard Strauss’un Ariadne Naksos’ta adlı operasını bu sezon bugün, 8 ve 11 Kasım tarihlerinde yineleyecek. Bu akşam saat 15.00’te ve 8 Kasım Pazartesi saat 20.00’de sunulacak olan gösterilerde ünlü Alman bariton Haakon Schaub da rol alacak. Librettosu Hugo von Hofmannsthal tarafından yazılan Ariadne Naksos’ta Operası İzmir’de orijinal dilinde (Almanca) sahnelenecek. Oyunda, Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider de konuk oyuncu olarak sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

Kısa 45 film gösterilecek
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl 11’inci kez Türk-Amerikan Derneği’nde sinemaseverlerle buluştu. İlk kez 2000 yılında yapılan festival bu yıl 3-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.
Festivalin ilk gününde İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül filmler ve yönetmenleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Her yıl festivalin açılış gününde gösterilen film, bu yıl Ukraynalı Myroslav Slaboshpytskiy’nin, Türkçesi sağırlık anlamına gelen “Glukhota” filmi oldu. Festival boyunca 45 kısa film jürinin beğenisine sunulacak.

Elçin Bulut’tan ilk albümünde Ege sevdaları
Zülfü Livaneli’nin yazıp yönettiği “Veda” filminin soundtrack albümünde sesi ile herkesi kendisine hayran bırakan Elçin Bulut’un “Ege’ye Sevdalandık” albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Bulut’un çıkış parçası “Ege” aynı zamanda bir Zülfü Livaneli bestesi.
Bulut bu ilk albümünde, Ege’ye ve müziğe olan tutkusunu bir arada topluyor, eşsiz yorumuyla da Ege’den esintileri dinleyiciye hissettiriyor. Albümdeki iki Rumeli türküsü “Veda” filminde fon müziği olarak kullanılan “Bir Fırtına Tuttu Bizi” ve “Yeni Cami” türkülerinden oluşuyor.