Ege Kahramanlar unutulmadı

Kahramanlar unutulmadı

16.07.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Hain darbe girişiminin yedinci yılında, canları pahasına vatan müdafaası yapan ve milli irade destanını tarihe altın harflerle yazan Türkiye Yüzyılı’nın kahramanları, Ege Üniversitesi’nde gerçekleşen bir dizi etkinlikle anıldı.

Kahramanlar unutulmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin açılışını yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “15 Temmuz 2016, milletimizin demokrasi ve bağımsızlık uğruna verdiği en şanlı mücadelelerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Omuz omuza gururla ay yıldızı savunan 251 vatandaşımızın demokrasi uğruna şehit olduğu, 2 bin 196 vatandaşımızın ise yaralandığı bu büyük mücadele, millî irademize ve şehitlerin kanından rengini alan ay-yıldızlı al bayrağımıza olan bağlılığımızın destanıdır.  85 milyon hep birlikte tarih yapan ve tarih yazan bir milletin torunları, “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” olarak yeni bir tarih yazmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Milli ruhun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Mücadele ruhunu genç nesillere aktarmak ve demokrasi şehit ve gazilerinin adını yaşatmak amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Anıtı ve 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Korusu’nun açılışı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak’ın konuşmasının ardından tüm üniversite personeli ‘Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü’ne katıldı. Kampüs içerisindeki 15 Temmuz Şehitler Korusu Anıtı’nda sona eren yürüyüş sonrası anıta karanfil bırakıldı. Ardından, “Kutsalın İstismarına Karşı, Kutsal Değerlerimiz” konferansı düzenlendi.