Ege ‘Kahramanların yanında çektiğimiz ne ki!’

‘Kahramanların yanında çektiğimiz ne ki!’

01.09.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Zafer Bayramı, İzmir ve ilçelerinde heyecanla kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Zaferi kazananların yanında bizim çektiğimiz ne ki! Türkiye’nin 30 Ağustos’u kutlu olsun” dedi

‘Kahramanların yanında çektiğimiz ne ki’

30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıldönümündeki bayram kutlamaları çerçevesinde, Vali Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger’in ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlendi. Vali Köşger, “Türk milletinin var oluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya bir kez daha gösteren 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıldönümünde, bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusuyla bir araya gelmiş bulunuyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümünde CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuştu, “30 Ağustos zaferini bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Onların yaşadıklarının yanında bizimkiler ne ki! Türkiye Cumhuriyeti’nin 30 Ağustos’u kutlu olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Yaşasın Cumhuriyet’

Karşıyakalılar, bayramı coşku ve gururla kutladı. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ‘Büyük Atam! Çok teşekkür ederiz gösterdiğin kahramanlık için, vatanımızı kurtardığın için. sana minnettarız” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 99. yıl dolayısıyla bir dayanışma kahvaltısı düzenledi, “İlber Ortaylı’nın dediği gibi, Büyük Taarruz zaferle sonuçlanmasaydı İstanbul’u turist gibi gelip gezer giderdik” vurgusunu yaptı.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Yaşasın Mustafa Kemal! Yaşasın devrimler! Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti! 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” mesajını verdi.

‘Saygıyla anıyoruz’

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Bağımsızlığımızın sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, Narlıdere olarak coşkuyla kutladık. Atamızın ve mücadele arkadaşlarının bizlere armağan ettiği bu kutlu zaferi sonsuza kadar onurla kutlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

99 yıl önce kazanılan zaferi ilk günkü heyecanla kutladıklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Şan, şerefle dolu bir tarihin yazılmasında canını hiçe sayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Buca Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için salgın kuralları çerçevesinde, hafta boyunca konserler düzenlendi. Başkan Erhan Kılıç, “Varlık sebebimiz olan Cumhuriyet, masa başında yapılan mücadelelerle değil, 26 Ağustos’larla, 30 Ağustos’larla, meydanlarda yapılan savaşlarla geldi” diye konuştu.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 30 Ağustos mesajında, “Bir millet küllerinden doğdu. Zafer, tüm mazlum toplumlara ilham verdi. Bize de aydınlık bir gelecek için daha çok çalışma isteği veriyor” ifadelerini kullandı.

‘Kahramanların yanında çektiğimiz ne ki’

ÇEŞME

Nükhet Duru’yla birlikte sahneye çıkan Başkan M. Ekrem Oran, “Yaşasın Atatürk! Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!” dedi.

BUCA

Başkan Erhan Kılıç, zaferin savaşlarla kazanıldığını ve Türk halkının Cumhuriyet’ten vazgeçmeyeceğini belirtti.

KONAK

Belediye Başkanı Abdül Batur, zaferi “Aldığımız emanetle geriye dönmeyecek, ileriye gideceğiz” sözleriyle kutladı.

Haberin Devamı

TORBALI

Zaferi yurttaşlarla kutlayan Başkan Mithat Tekin, “O günleri unutturmayacağız” dedi.

BALÇOVA

Başkan Fatma Çalkaya “Özgürlüğümüzü kahramanlara borçluyuz” dedi.

ÖDEMİŞ

7’den 77’ye tüm ilçenin yer aldığı korteje katılan Başkan Mehmet Eriş, “Bugünümüzü zafere borçluyuz” dedi.

KEMALPAŞA

Başkan Rıdvan Karakayalı, ‘Aydınlık geleceğimiz’ dediği çocuklarla yürüdü.

BAYRAKLI

Yurttaşlara seslenen Başkan Serdar Sandal, “Cumhuriyet devrimleri ve Atatürk ilkelerinin yanında olduğumuzu gösterdiniz” dedi.

GAZİEMİR

Başkan Halil Arda, zeybek oyunuyla kutlamaya katıldı.

BERGAMA

Başkan Hakan Koştu, zaferin mimarlarını şehit ve gazi mezarların ziyaret ederek andı.

BORNOVA

Bornova halkıyla birlikte zafer yürüyüşüne katılan Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Türkiye Cumhuriyeti’ne sadakatimiz sonsuza dek sürecek” dedi.

İZMİR

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenleyen CHP il yönetimi ve partili belediye başkanları, tüm dünyaya karşı kazanılan zaferle temeli atılan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacaklarının sözünü verdi.

Haberin Devamı

KARŞIKAYA

Başkan Cemil Tugay, zafer yürüyüşüne gazilerle birlikte katıldı. MHP Buca İlçe Başkanlığı, ‘Kocatepe’den İzmir’e Zafer Yolu Fotoğraf Sergisi’ni düzenledi.

KINIK

Başkan Sadık Doğruer, Cumhuriyet değerlerini yaşatmak görevimiz” dedi.

‘Kahramanların yanında çektiğimiz ne ki’