Ege Kahramanmaraş’a Konak’tan çadırkent

Kahramanmaraş’a Konak’tan çadırkent

28.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi, Kahranmanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 100 ailenin aynı anda barınabileceği çadırkent kuruyor.

Kahramanmaraş’a Konak’tan çadırkent

11 araçlık ekip, Dulkadiroğlu İlkokulu’nun bahçesinde, 100 ailenin aynı anda barınabileceği bir çadırkent için hazırlıklarına başladı. Çadırkente bir de hazır mutfak kurulacak. Konak Belediyesi’nin kurduğu çadırkentte kalmak isteyen aileler AFAD ve Ankara Büyükşehir Belediyesi denetiminde belirlenerek yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Konaklı vatandaşların destekleriyle deprem felaketinin yol açtığı yaraları dayanışmayla saracaklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu zor günleri dayanışmayla, birlikte aşacağız” dedi.

‘Görev Kılıçdaroğlu’ndan’

Batur, şunları vurguladı: “Bölgeye 25 yardım TIR’ı gönderdik. Mesai arkadaşlarımız ve sivil toplumdan oluşan donanımlı bir ekip oluşturarak Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına destek verdik. Şimdi de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizi Kahramanmaraş’ta görevlendirdi. Buradaki çalışmalarımızı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın organizasyonu dahilinde yürütüyoruz. 100 ailenin aynı anda barınabileceği çadırlarımızı Dulkadiroğlu ilçesindeki Dulkadiroğlu İlkokulu bahçesinde kurmaya başladık. Çadırkentimizde, depremzede vatandaşlarımızın her ihtiyacı düşünüldü. Deprem felaketinin yaralarının sarılması için hem deprem bölgesinde hem de şehrimize gelen depremzede vatandaşlarımız için İzmir’de, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.”

Haberin Devamı

Liselilerden çadır

Kemalpaşa Mopak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Kemalpaşa Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle ürettiği çadırları deprem bölgesine gönderiyor. Okulda kurulan atölyede, Halk Eğitimi Merkezi’nde görevli öğretmenler, usta öğreticiler ve kursiyerler çadırın kumaşlarını dikiyor. Çadırların iskelet kısımları ise okulun öğretmenleri ve öğrenciler tarafından hazırlanıyor. Okul Müdürü Hamit Dursun, “Hedefimiz, 100 çadıra ulaşmak” dedi. -İHA

Yazarlar