Ege Kanseri, siyaset yaparak alt etti

Kanseri, siyaset yaparak alt etti

29.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin Parti Meclisi’ne (PM) giren Semra Tanülkü (60), “Kanseri siyasetle yendim” diyor.

Kanseri, siyaset yaparak alt etti

Partinin baraj altında kaldığı 1999 seçimleri sonrası aktif siyasete başlayan Tanülkü, kadın kolları, il ve ilçe yöneticiliklerinin ardından son kurultayda PM’ye seçildi. 2004’te meme kanseri tedavisi için ameliyat olduğunu söyleyen Tanülkü, o günleri şöyle anlattı:
‘İnsanlarla kucaklaştım’
“Kanseri hiçbir zaman kabul etmedim. Olumlu düşündüm. Başka insanlarla kucaklaşarak, onların dertlerini dinleyerek kendi derdimi unuttum. Bu arada tedavime ve bakımıma çok özen gösterdim. Kemoterapiden bir hafta sonra kendimi sokağa atıp, kapı kapı gezdim, partimi anlattım, oy istedim. Doktorlar beni diğer kanser hastalarına örnek gösterdi. İki yıldır hiçbir sıkıntım yok.”

Ud ve piyano da çalıyor
Tanülkü kanser olduktan sonra ud çalmaya da başladı, Güzelyalı Kültür Merkezi’nin Türk Sanat Müziği Korosu’na katıldı. Akşamları CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın hediye ettiği udu çalmadan uyumayan Tanülkü’nün repertuvarında 4 bin şarkı bulunuyor. Salonun baş köşesinde duran ayaklı piyanoyla da konuklarına müzik ziyafeti çekiyor. Müzik dışındaki en büyük tutkusu ise deniz. Teknesiyle denize açılıyor, balık tutuyor.