Ege Karabağlar’ın tarihi köyü yepyeni olacak

Karabağlar’ın tarihi köyü yepyeni olacak

07.06.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Uzundere Köyü’nün meydan ve çevre düzenlenmesi başlıyor. Karabağlar Belediyesi yüklenici firmaya yer teslimini yaptı. İlk kazma önümüzdeki günlerde vurulacak.

Karabağlar’ın tarihi köyü yepyeni olacak

Pazarı elden geçiyor

Haberin Devamı

Kavacık ve Tırazlı’yla birlikte Karabağlar’ın 3 köyünden biri olan Uzundere’nin değerlerine sahip çıkacaklarını belirten Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Köydeki kadınlar öncülüğünde her perşembe kurulan yöresel ürün pazarı yoğun ilgi görüyor. Meydan projemizle birlikte bu pazaryerini de baştan sona elden geçireceğiz. Çalışmalar tamamlandığı Uzundere Meydanı yeni ve modern bir görünüme kavuşacak” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’yle birlikte Uzundere Kentsel Tasarım Projesi de hazırladıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Yüzlerce yıllık tarihin zenginliklerini korumaya ve geleceğe taşımaya kararlıyız” diye konuştu.

Modern çehresiyle geleceğe taşınacak

Proje kapsamında 1670 metrekare yüzölçümündeki köy meydanıyla, kütüphane, muhtarlık ve spor kulübü binalarının bulunduğu alan baştan sona elden geçirilecek. Dinlenme alanları, sosyal aktivite alanları, çocuk oyun ve yetişkin spor alanları yapılacak.