Ege ‘Kararla iki ülke arasında barış sağlanır’

‘Kararla iki ülke arasında barış sağlanır’

16.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER), Makedonya’nın yeni adını Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak değiştirilmesini öngören anayasa değişikliğinin onaylanmasını olumlu karşıladı.

‘Kararla iki ülke arasında barış sağlanır’

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER), Makedonya’nın yeni adını Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olarak değiştirilmesini öngören anayasa değişikliğinin onaylanmasını olumlu karşıladı. BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, Makedonya ile Yunanistan arasında “isim” konusunda tartışmalar yaşandığını hatırlattı, şunları söyledi:
“Make-donya ve Yunanistan arasında yıllardır süren bu isim sorununun çözülmesi, iki ülkenin barışa doğru gitmesi yönünde bir umuttur. Kararı destekliyoruz. Yapılan bu anayasa değişikliği Makedon vatandaşları için büyük önem taşıyor.”

Haberin Devamı

Üyelik kolaylaşacak

Karala birlikte barış ortamı oluşacağını vurgulayan Kazançoğlu, “Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin hem AB’ye hem de NATO’ya üye olmasını sağlayacak. Bu karar sadece Makedon halkının değil, soydaşlarımızın da lehine olduğunu düşünüyoruz.”