Ege Kardeş kurumlardan dijital arşiv paylaşımı

Kardeş kurumlardan dijital arşiv paylaşımı

21.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Kent ekonomisine yön veren İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası, ticaret sicilin dijital arşivinin paylaşımı konusunu protokole bağladı

Kardeş kurumlardan dijital arşiv paylaşımı

Ticaret Sicil Memurluğu dijital arşivinin paylaşıma açılmasıyla ilgili İzmir Ticaret Odası (İTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) arasında veri paylaşımı protokolü imzalandı. İTO’da düzenlenen törene üç kurumun genel sekreterleri Adnan Yıldırım (İTO), Mustafa Kalyoncu (EBSO) ve Uğur Köksal (İTB) katıldı.
İTO Genel Sekreteri Yıldırım, işlerin kolaylaştırılması için sırada Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük İdaresi’nin bulunduğunu söyledi. Yıldırım, “Bizim, EBSO’nun, İTB’nin üyelerinin, işlem yapan herkesin,  işlemlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Kuyruklarda beklemesinler. Yazışmadan, kağıttan ve zamandan tasarruf ederek işlem yapabilsinler” dedi.

Zaman kaybı son bulacak
EBSO Genel Sekreteri Kalyoncu, İTO ve EBSO arasında yüzde 70’e yakın ortak üye olduğuna dikkat çekerek, “Çözüm üretilmesi anlamında önem arz ediyor. Bugüne kadar ortak üyelerimizle ilgili sıkıntı olmamıştı. Elektronik ortamdaki veri paylaşımıyla birimlerin daha rahat hareket edebilmesi için İTO’nun verdiği desteğe de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
İTB Genel Sekreteri Uğur Köksal da bundan sonra zaman kaybetmeden işlemlerin yürütüleceğini ifade etti.
İmzalanan protokol uyarınca, kurumlar arasında yazışma olmadan, elektronik ortamda arşivden yararlanılabilecek. Bürokrasinin azaltılması nedeniyle zaman kaybı da azalacak.