Ege Karşıyaka Belediyesi emekçinin yol arkadaşı

Karşıyaka Belediyesi emekçinin yol arkadaşı

07.12.2020 - 00:04 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, Personel A.Ş. bünyesindeki çalışanları için DİSK Genel-İş Sendikası ile örnek bir Toplu İş Sözleşmesi’ne imza attı.

Karşıyaka Belediyesi emekçinin yol arkadaşı

‘Eşit işe eşit ücret’ ilkesi doğrultusunda düzenlenen sözleşmeyle; geçtiğimiz yıl Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketi Personel A.Ş’ye geçen bin 380 emekçinin maaşında önemli oranlarda iyileştirmeler yapıldı.

Haberin Devamı

“Hepiniz daha fazlasını hak ediyorsunuz” diyen Başkan Cemil Tugay, “Biz sosyal adaleti gözeterek mücadele etmeyi sürdüreceğiz, sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Sizlerin de aynı şekilde davranacağınıza inanıyorum” diye konuştu. Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da, “Emek dostu belediye başkanlarımızı yol arkadaşı olarak görüyoruz” dedi. Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ise, “Gelecekte daha güzel toplu sözleşmelere imza atacağımıza da yen inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Brüt 122 lira olan en düşük günlük ücret (yevmiye) brüt 140 liraya çıkarıldı. Günlük ücretler 13 basamakta; en alt basamakta brüt 140 TL, en üst basamakta brüt 290 TL olarak belirlendi.