Ege Karşıyaka’da rengârenk günler

Karşıyaka’da rengârenk günler

19.04.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi tarafından, Karşıyaka Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “30. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Festivali” bugün başlıyor. Saat 17.00’de Kaymakamlık önünde buluşacak olan katılımcılar, kortej halinde Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’na yürüyerek şenliğin startını verecek. 24 Nisan tarihine kadar; Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Kosova, Sırbistan, KKTC, Kuzey Makedonya’dan 103 konuk çocuğun katılımıyla ilçenin dört bir yanında rengarenk gösteriler sergilenecek.

Karşıyaka’da rengârenk günler

Şenliğe tüm İzmirlileri davet eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’ı büyük coşkuyla kutlayacağız. Farklı kültürlerden dünya çocuklarını barış, kardeşlik ve sevgide buluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

STK’lar yerleşiyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından sivil toplum örgütlerini güçlendirmek, birlikte daha etkin projeler geliştirmek için Bahçelievler Katlı Pazar Yeri’nin birinci katında inşa edilen “Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi” tamamlandı. Adını İzmir’in simge isminden alan ve yakında açılışı planlanan yerleşkeye derneklerin yerleşmesi devam ediyor. Kent genelinden 150 derneğin başvurusu alındı.