Ege Karşıyaka'da 'Ufuk'tan güneş doğuyor!

Karşıyaka'da 'Ufuk'tan güneş doğuyor!

22.07.2018 - 00:27 | Son Güncellenme:

Milliyet Ege’nin usta kalemleri, yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala, hazırlıklarını sürdüren İzmir takımları Göztepe, Karşıyaka, Akhisarspor ve Menemenspor’daki son gelişmeleri değerlendirdi. Karşıyaka’nın Teknik Direktörü Ufuk İskender’i beğendiklerini söyleyen Tanfer ve Buda, “Dürüst ve mert adam. Disiplinli ve işini severek yapan biri” dedi Liglerin tatile girmesiyle futbol heyecanı yerini transfer gündemine bıraktı. Yeni dönemde kulüplerin hedefleri ne olacak, Nasıl bir strateji izleyecekler? taraftarlar, takımlarından ne bekliyor? Her hafta Milliyet EGE Spor’da...  YAZ SOHBETLERİ’nde bu hafta, yazarlarımız Fatih Tanfer İle Bülent Buda, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a İzmir takımlarının son durumunu değerlendirdi...

Karşıyakada Ufuktan güneş doğuyor

Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala İzmir takımları hazırlıklarını tamamlıyor. Milliyet Ege Spor Yazarları Bülent Buda ile Fatih Tanfer, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a kulüplerin transfer politikalarını ve takımların gelişim süreçlerini aktardı. Usta kalemler Karşıyaka’nın son durumunu değerlendirdi, “Ufuk İskender’in gerçekçi ve idealist yaklaşımları umut verici. Ancak büyük sorunlar yaşayan Karşıyaka’nın salt bir teknik adamın inancıyla başarıya ulaşması olanaklı değil. Başarıya ulaşmanın ya da onu sürekli kılmanın ön koşulu; katılımcılık, vericilik ve çoğalma ile mümkün” dedi. İlk etap kampı yeni biten Göztepe için de, “Başkan Sepil’in transfer konusuna her açıdan baktığına inanıyorum. En doğru zamanda gerekli transferlerin yapılacağı inancındayım” diyen usta kalemler, Akhisarspor’un Teknik Direktörü Safet Susic’le anlaşarak önemli bir problemi ortadan kaldırdığını ve Menemenspor’un da istikrardan yana olduğunu, günlük başarıların peşinde koşmadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

- Yeni sezonda 3. Lig’de mücadele edecek olan Karşıyaka’nın başına getirilen Teknik Direktör Ufuk İskender hakkında görüşleriniz nelerdir?

Bülent Buda: Ufuk İskender’in gazetemizde Fatih Tanfer ve Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’la yaptığı söyleşiyi dikkatle okudum. Gerçekçi ve idealist yaklaşımları umut verici. Ancak büyük sorunlar yaşayan Karşıyaka’nın salt bir teknik adamın inancıyla başarıya ulaşması olanaklı değil. Başarıya ulaşmanın ya da onu sürekli kılmanın ön koşulu, katılımcılık, vericilik ve çoğalma ile mümkün. Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre daha kapsamlı yorumları yapabileceğimizi düşünüyorum.

Fatih Tanfer: Karşıyaka’nın Teknik Direktörü Ufuk İskender geçtiğimiz hafta gazetemize yaptığı ziyarette çok güzel, gelecek adına doğru düşüncelerini belirtti. Bizde de başlık ‘Biz inanıyoruz. Sizde inanın’ dedi. Zevkle dinledik. Dürüst, içi ve dışı bir mert bir adam. Bizim yanımızdan öyle ayrıldı. Antremanlarını izleyen dostlarımızdan edindiğimiz intiba futbolcular üzerindeki idaresi son derece ciddi, disiplinli ve işini severek yapan aynı şeyleride futbolcularından bekleyen tatlı, sert disiplinli bir yapısı olan hem saha içinde hemde saha dışında takım ruhuna inanan kişidir dediler. Uygulamaları bunu gösteriyor. Bizde geldiği zaman aynı şeyi hissetmiştik. Biraz daha ilave edeyim. Biraz çelebi, gerçek anlamda da öğretmen. Memnuniyetle ifade ederim ki yönetimde kendisine önem veriyor. Başarısı çok önemli. Çünkü altyapıya inanıyor, gençlere güveniyor. Sayın hocam senin ve Karşıyaka’nın yolu açık olsun...

Haberin Devamı

- Göztepe’de Hollanda kampı başladı. Bugüne kadar izlenen transfer politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bülent Buda: Süper Lig’de yarışmacı bir takım olmanın ya da ligde tutunmanın koşulları var. Ancak o koşullarında fiyatı yüksek. Geride bıraktığımız sezonda Göztepe oyun alanı için doğru seçimler yaparak ligi çok değerli bir yerde bitirdi. Bu aşamada yeni sezonda var olan oluşuma katkı verebilecek iyi bir golcüye, bir stopere, birde kanat oyuncusuna gereksinim olduğu gözlenebiliyor. Bütün girişimler yapılan bütçe ile doğrudan bağlantılı. Seçimlerinde aynı özenle yapılması bir bakıma ön koşul. Bugün için çok kapsamlı bir değerlendirme olanağı önümüzde yok. İlerleyen günlerde olacak gelişmelere göre yeni değerlendirmeler yapılabilir.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Geçtiğimiz yaz sohbetlerinde belirttiğim gibi Göztepe yönetimi tabiri yerindeyse ayağını yorganına göre uzatıyor. Hak ettiğinin üzerinde uçan fiyatlar oyuncu transferini gerçekten zora sokuyor. Fiyatların hakettiği makul noktalara gelmesi an meselesi. Ancak 15 gün sonra Süper Lig başlıyor. İlk maç Malatyaspor ile evinde, Galatasaray’la deplasman ve Fenerbahçe’yle evinde oynayacak. Göztepe geçen yılda aynı zor bir fikstürle başlamıştı. Ancak umulanın üstünde çok iyi puanlar topladı. Anlayışım gereği her yerde olduğu gibi futbol kulüplerinde de başarı doğru yönetimlerden gelir. Başkan Sepil’e güveniyorum. Elbette şu ifadeyi de kullanmak zorundayım. Başarının anahtarı oluşan şartlara göre yeni bir gözle bakmaktan geçer. Bu cümleden Başkan Sepil’in transfer konusunda her açıdan baktığına inanıyorum. En doğru zamanda gerekli transferlerin yapılacağı inancındayım. Böylelikle takım hakkındaki acabalara da son verilecektir.

Haberin Devamı

- Yeni sezonda 3 kulvarda yarışacak olan Akhisarspor’da işler yolunda mı?

Bülent Buda: Akhisarspor ülkemizde en sağlam finans altyapısını özenle koruyor. Bu özgüvenle kulübün felsefesi doğrultusunda yalpalamadan doğru işler yapılıyor. Geride bıraktığımız sezonun doğru yapılanmasında eksilenler oldu. Kulübün birikimi, gücü bu eksilmeleri tamamlayabilecek güçte. O nedenle bu aşamada elbette Fatih Tanfer’in değindiği Safet Susiç örneğini de dikkate alarak yine sağlam ayakları yere basan bir takımın oyun alanında izleyebileceğimize ilişkin bir kuşku yok. Takımlar sahaya çıksın, koşuşturmaları izleyelim ki daha gerçekci analizler yapabilme olanağına kavuşalım.

Fatih Tanfer: Akhisarspor, Teknik Direktörü Safet Susic’le anlaşarak önemli bir problemi ortadan kaldırdı. Yapısı itibariyle azimli ve pes etmeyen, hücum futbolunu seven bir teknik adam anlayışı var. Türkiye liglerinde ayaklarının üzerinde duran, borç batağında yüzmeyen, futbolculara verdiği her sözü yerine getiren futbol kulüpleri varsa Akhisar Belediyespor’da Göztepe gibi önemli örneklerdir. Onlarda fiyatların istikrara ulaşması ve doğru transfer yapmanın getireceği başarıyı planlıyorlardır. Taraftarın endişesinin nedeni, Avrupadaki temsille beraber üç kulvarda Akhisar Belediyespor’un mücadele edecek olması kadro derinliğini gerektiriyor. Maçlara da elbette iki hafta kaldı. Safet Susic’le takım hem yenilenecek hem de oyuncuların geliştirileceğine inanıyorum. Yapılacak doğru takviyelerle Akhisar, lige hazır olacaktır. Endişelenmeye gerek yok diyebilirim.

Haberin Devamı

- Menemenspor’un yol haritasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bülent Buda: Sevgili Tahir Şahin’in varlığı, Menemenspor için büyük bir şans. Değerini bilmek lazım. Günümüzde böylesine bir adanmışlıkla büyük bir özveriyle kulübünün başarısını isteyen bir spor adamına rastlamak çok zor. Menemen’i gelecekte spor dünyasında güzel günler bekliyor.

Fatih Tanfer: Menemen Belediye Başkanı ve Menemenspor’un başkanı Tahir Şahin gazetemize ziyarete geldi. Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, Bülent Abi’yle birlikte büyük bir keyifle dinledik. Hiçbir abartıya ve yan yollara kaçmadan şampiyon olamamanın sebeplerini anlattı. Bu süreçte neler yaşadığını açık bir yüreklilikle ifade etti. İstikrardan yana olduğunu, günlük başarıların peşinde koşmadığını bu yüzden de Suat Hoca’ya inanarak yoluna devam ettiğini anlattı. Yetmedi, alt yapıdaki yapılanları ve projelerini büyük bir memnuniyetle dinledik. Geleceğin Menemenspor’u için yapmak istediklerini geniş bir biçimde ifade etti. Büyük bir mutluluk duyduk. Yarın gazetemizde röportajına geniş yer vereceğiz. Yeni sezonda başarılar dilerim...

KAF KAF’TA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U19 Takımı, hazırlık maçında 3. Lig ekiplerinden Karşıyaka’yı 1-0 yendi. Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde oynanan karşılaşmadaki tek golü 57.dakikada Atalay Yıldırım kaydetti. Kaf Kaf ilk hazırlık maçında sahaya şu kadroyla çıktı: Mehmet Aksoy, Mustafa Değirmenci, Cihan Ethemoğlu, Efe Eryener, Özgür Güler, Ersayın Karaman, Görkem Kınay, Mahir Aydın, Batuhan Çalışkan, Harun Atalay, Hakan Kuş tertibiyle mücadele etti. Karşılaşmayı Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan’la birlikte Karşıyaka Başkan Vekili Gökhan Şensan, Futbol Şube Sorumlusu Hakan Çeliker ve Sportif Direktör İsmet Arzuman takip etti.