Ege Karşıyakalılar 4 günde 5 tiyatro oyunu izledi

Karşıyakalılar 4 günde 5 tiyatro oyunu izledi

17.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Düş Oyuncuları’nın düzenlediği İzmir Sanat Kulesi’nin 9-12 Kasım’da ev sahipliği yaptığı “1. Karşıyaka Güz Tiyatro Günleri” bitti.

Karşıyakalılar 4 günde 5 tiyatro oyunu izledi

Edirne Farklı Kültürleri Araştırma Derneği (FAKAD) Tiyatrosu’nun “Şeytansı Nağmeler” oyunuyla başlayan şenliğin 2. gününde sahnede Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) Tiyatrosu’nun “Kurtuluş Savaşı Destanı” vardı. 3. günde ise İzmir Yenikapı Tiyatrosu’nun “İsyan” adlı oyunu sahne aldı. 4. günde Menemen Belediye Tiyatrosu’nun (MEBET) “Akıntıya Karşı” oyunu ve İzmir Sanat Kulesi’nin “Matrak Adamlar” oyunlarıyla şenlik sona erdi.


Uygur Kardeşler, istek üzerine 2. kez sahnede
Çiğli Belediyesi, sevilen tiyatrocular Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşlerin “Komedi Komedi” adlı oyununu Çiğlililerle buluşturdu. Çiğli Belediye Nikah Salonu’nda oynanan oyunun büyük ilgi görmesi üzerine Uygur Kardeşler bir gün sonra istek üzerine yeniden tiyatroseverlerin karşısına çıktı.
Geleneksel Türk tiyatrosu malzemelerinin kullanıldığı, güncel esprilerle bezenmiş ve temposu hiç düşmeyen oyunda, salonu hınca hınç dolduran izleyiciler keyifli dakikalar yaşadı. Süheyl ve Behzat Uygur Kardeşler, oyun boyunca izleyicilere kahkaha tufanı yaşatırken, tiyatrocular oyunun sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.


Özeren’den İzmir-Şirinyer manzaraları
78 yaşında başarılı bir sergiye daha imzasını atan ünlü ressam
İsmail Özeren, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da katıldığı bir etkinlikle, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. 1945’ten bu yana sanat dünyasına resimler kazandıran sanatçı Özeren, eserlerinde İzmir ve Şirinyer’e yer veriyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İsmail Özeren’in resimleriyle İzmir nostaljisi yaptıklarını dile getirdi, “Resimlerinde, bize dersler verecek öyküler bulunuyor...” dedi.


İzmirli yazar Ünlü’den on çocuk kitabı birden
Edebiyatımızın ünlü kalemi, çocuk ve mizah öyküleri yazarı Savaş Ünlü’nün on yeni çocuk kitabı, İstanbul ATP Yayınevi’nden kitapçılardaki yerini aldı. İzmir’in tanınmış eğitimcisi Ünlü, öğretmenliğiyle yazarlığı uzun yıllar bir arada götürdü. Şimdiye dek elliden fazla kitabı yayımlanan Ünlü, “Amacım kitaplarla tüm öğrencilere ulaşmak. Yeni kitaplarım da yakında çıkacak. Kitap yazmak, eser üretmek dünyanın en zevkli işi. Bu yıl öğretmenliğe ara verdim, kitap çalışmalarıyla zamanımı değerlendiriyorum” dedi.

Yazarlar