Ege Karşıyaka’ya yatırım yağdı

Karşıyaka’ya yatırım yağdı

14.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi’nin son dönemdeki sosyal, sportif, çevresel ve kültürel alanlardaki fiziki hizmetleri vatandaşın beğenisini kazandı.

Karşıyaka’ya yatırım yağdı

“Karşıyaka’mızı daha modern ve daha yeşil hale getirmek, halkımıza daha güzel bir kent yaşamı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Yaşadığımız pandemi ve deprem gibi felaketlere rağmen yatırımlarımızı ve projelerimizi tek tek hayata geçirmeye devam ediyoruz. Karşıyakalıları önümüzdeki süreçte daha pek çok değerli hizmet ve projeyle de buluşturacağız” ifadelerini kullandı. Hayata geçen projelerin bazıları şöyle:

Haberin Devamı

Çehresi değişti

“Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda, Zühtü Işıl’ın adının verildiği yeni meydan; tören, gösteri ve kutlama gibi faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği bir dinlenme ve etkinlik alanı olarak hizmete sunuldu. 600 metrelik bisiklet yolu yapıldı. Çalışmanın 2. etabında da 600 metrelik bir bisiklet yolunun daha yapılması planlanıyor. Yaklaşık 23 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdi. 2021 yılı fidan dikim sezonu için 10 bin fidan dikmeyi hedefleyen belediye şu ana kadar 6 bin 419 fidanı toprakla buluşturdu. Karşıyaka Çarşısı içerisinde Banka Sokağı olarak da bilinen Salah Birsel Sokak baştan aşağıya yeniden yapıldı. Bostanlı Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı içerisine Kovid-19 salgınına karşı en ön cephede mücadele eden ve hayatını kaybeden 387 sağlık çalışanının anısına bir anıt yapıldı.”

Haberin Devamı

2’NCİ güneş tarlası

Karbon salınımını azaltmak, bunun yanında belediyeye ve ülke ekonomisine yarar sağlamak amacıyla, ilk etapta 2.013 adet panel ile kurulan güneş enerji santraline 4.356 adet panel eklenerek 2. güneş enerji santrali kuruldu. Ocak 2021 tarihinden itibaren üretime başlandı.

Yazarlar