Ege Kendileri küçük ama buluşları büyük!

Kendileri küçük ama buluşları büyük!

14.03.2017 - 03:11 | Son Güncellenme:

Manisalı 5. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin de yardımıyla tablet ve cep telefonuyla uzaktan çalışan forklift robotu icat etti.

Kendileri küçük ama buluşları büyük

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Fen Bilimleri ve Teknoloji Öğretmeni Selman Ülker, 5. sınıf öğrencileri Enes Nurtan ve Elif Dalgıç ile birlikte 6 aylık bir çalışmanın ardından tablet ve cep telefonuyla uzaktan çalışan forklift robotu icat etti. Öğretmen Ülker, makeblock uygulamasıyla tasarladıkları forklift robotuna taktıkları orian karta bluetooth yükledi. Bluetooth ile tablet ve cep telefonları ile uzaktan kumanda edilmesi sağlandı.

Haberin Devamı

Bluetooth eklediler

Avrupa olmak üzere robot çalışmalarının daha iyisini yapabilmek için ilk temeli attıklarını belirten Selman Ülker, “Makeblock ile hem tasarımı hemde bilişimi bir araya toplayan öğrencilerimiz, mühendislik anlamında ilk basamakları atıyor” dedi.

- Uzaktan tablet ve cep telefonlarındaki tuş yardımıyla forklift robotu ileri ve geri giderek, yük kaldırıyor ve indirmesinin yanı sıra olduğu yerde manevra yapabiliyor. İcadın günümüzdeki forkliftlere uyarlanmasıyla liman ve fabrikalarda işlerin güvenli bir şekilde kolaylaşması sağlanması hedefleniyor.