Ege “Kendimi Yunanistan’da gibi hissediyorum”

“Kendimi Yunanistan’da gibi hissediyorum”

14.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye dördüncü kez, Çeşme’ye ise ilk kez gelen Demis Roussos, köşe yazarlarımızdan Erol Yaraş ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

“Kendimi Yunanistan’da gibi hissediyorum”

Sohbete, Türkçe’ye duyduğu hayranlığı vurgulayarak başlayan Roussos, Türkçe’yi anlamadığını ama kulağına sanki bir müzik geldiğini söyledi. Konser fikrinin Ukrayna’daki bir toplantı sırasında Erol Yaraş’tan çıktığını belirten Roussos, “Bu teklifi seve seve kabul ettim. Ege denizi bizi hem birleştiriyor hem de çok ayırıyor. Araya bir mesafe koyuyor. Bunu istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz” dedi. Bir basın mensubu tarafından kendisine ait olan efsane plak “Forever and Ever”ın gösterilmesine çok sevinen Rousos, “Bu çok iyi bir duygu ve beni klasik yapıyor. Burada kendimi Yunanistan’da gibi hissediyorum. İnsanlar birbirlerine çok benziyor, sadece dillleri farklı” dedi.

Haberin Devamı

“Türk sanatçıyla düet yapmak isterim”

Türk müziğini çok başarılı bulduğunu belirten Roussos, “Oryantal ezgileri çok güzel, düet teklifi gelirse kabul ederim. Arabesk ve mısır müziğini çok seviyorum” dedi. Roussos, bu akşam çıkacağı konserde eski ve genç olacağı için politikacı gibi davranmayacağını sözlerine ekledi.

KONSER TAKVİMİ

Bonus yaz konserleri kapsamında Çeşme Bu Bi Olay Yeri’ne gelecek olan Kenan Doğulu, bu akşam sevenleriyle buluşacak.
Çeşme’nin gözde mekanlarından CECE Bar bu akşam Fatih Ürek’i ağırlıyor.
Genç popçu Murat Boz, bu akşam Aya Yorgi Hall’de dinleyicileriyle buluşacak.
Ünlü caz sanatçısı Della Miles, bu akşam saat: 20:30’da sevenleriyle buluşacak. Öte yandan Babylon Aya Yorgi’de Athena’yı ağırlıyor.