Ege Kendini zeytine adamış işadamı

Kendini zeytine adamış işadamı

02.11.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ayvalık’ta 16. Uluslararası Zeytin Hasat Festivali sona erdi. Dopdolu geçen organizasyon için en çok koşturanlardan biri Hüseyin Bozkurt oldu...

Kendini zeytine adamış işadamı

16. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali Altınova Hacı Bayram-ı Veli Camii önündeki meydanda gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi. Dört günlük festival boyunca en çok yorulan kişilerden biri de, KÖY TV’ye sürekli program yapan ve vatandaşı zeytin konusunda bilgilendiren işadamı Hüseyin Bozkurt oldu. Altınova’da Hacı Bayram-ı Veli Camii önündeki etkinlikte imece usulü hizmet verdiklerini, kiminin irmiği, kiminin zeytini, kiminin de yağ ve peynir verdiğini söyleyen Bozkurt, “Konuklarımıza yeni sıkım zeytinyağında dökülen lokma, peynir ve ayran ikramında bulunduk, irmik helvası dağıttık. Elimizde gelen desteği sergiledik, emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Ayvalık’a gelen konuklara zeytinyağı hakkında bilgi aktaran, tadım yaptıran Bozkurt, önümüzdeki yıl için daha kapsamlı bir program hazırlayacaklarını kaydetti, “Zeytin bizim vazgeçilmemiz, onu dünyaya tanıtmak için ne gerekiyorsa el birliğiyle hayata geçireceğiz” diye konuştu. Altınova’daki etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mesut Ergin de, ilçenin dört bir köşesinde festival coşkusunun yaşanmasını amaçladıklarını, gelecek yıl yapılacak olan festivalin hazırlıklarına ve programına bugünden başlayacaklarını kaydetti, “Yine kusursuz bir festivali yaşama geçireceğiz” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Ayvalıklı grup ‘Kardaşlar’ sahne aldı. Grubun eserlerine vatandaşlar da eşlik etti, palyaço ve animasyon gösterileri çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekti.