Ege Kent Hastanesi’nden “Yeni Umut” projesi

Kent Hastanesi’nden “Yeni Umut” projesi

19.03.2011 - 02:36 | Son Güncellenme:

Kent Hastanesi Tüp Bebek Merkezi “Yeni Umut Projesi” kapsamında bebek sahibi olma ihtimali çok düşük olan ve normal tüp bebek yöntemi ile şans bulamayan çiftlere umut oluyor.

Kent Hastanesi’nden “Yeni Umut” projesi

“Mini Tüp Bebek” adlı yeni bir yöntem kullanarak belirgin oranda başarı sağlayan Opr. Dr. İsrael Aruh yönetimindeki ekip, bu yöntemi deneyerek ikiz bebek bekleyen Derya-Sıtkı Barlak çiftiyle bir basın toplantısı düzenledi.

Mini tüp bebek yöntemi
Dr. İsrael Aruh, Dr. Tayfun Özaydın, Dr. Tunç Pınar ve Şükran Topçu’nun da katıldığı toplantıda, “Mini tüp bebek, yumurta rezervinin azalmasından dolayı şansı çok düşük olan durumlarda, normal tüp bebek uygulamalarına göre komplikasyon oranı ve uygulama maliyeti düşük bir yöntem. Gebelik ihtimalini artırdığı için uyguluyoruz ve başarılı sonuçlar alıyoruz” dedi. Japonya’da bu konuda eğitim alan Aruh, “Mini tüp bebek” yönteminde tedavide gerekli olan yumurtanın doğal olarak elde edilmesinin amaçlandığını, yöntemin düzenli adet görebilen kadınlarda daha başarılı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

3. tedavide hamile kaldı

Kent Hastanesi’nde mini tüp bebek tedavisinin ilk kez uygulanarak başarılı sonuç alınan Derya Barlak (39), basın toplantısında soruları yanıtladı. Eşi Sıtkı Barlak ile 5 yıl önce evlendiğini, daha önce iki ayrı merkezde tüp bebek tedavisi gördüğünü anlatan Derya Hanım, “İkisinden de sonuç alamadım. Umutlarım tükenmek üzereyken, Kent Hastanesi’ndeki yöntemi öğrendim. Mini tüp bebek tedavisi sonucu hamile kaldım. Şimdi ikiz bebek bekliyoruz.”

Sissus yeniden açılıyor

Çeşme’nin tek özel hastanesi olan ve 2009 Eylül ayında kapatılan Özel Sissus Hastanesi yeniden açılıyor. Hastaneyi yine hakim hissedarı Ayhan Savaşan Grubu’nun işleteceği öğrenildi.
Hastane yönetimi geçen hafta Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nu ziyaret ederek gelişmelerle ilgili bilgi verdi. 15 Mayıs’ta açılması planlanan hastanenin kadrosunun ağırlıklı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi’nden oluşturulacağı belirtildi.

Sevinç yönetecek
Başhekimliğini yine Prof. Erkan Sevinç’in yapacağı, yeni bir yönetim anlayışı ile hizmet verecek olan hastanede tadilat ve alt yapı çalışmaları yapılıyor. Hastanedeki tüm cihazların elden geçtiği, özellikle ameliyathane, radyoloji ve acil servis bölümünün tamamen yenileneceği öğrenildi.
Özel Sissus Hastanesi, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi eski başhekimlerinden Ortopedist Serim Özçelebi ile Genel Cerrah Coşkun Üremek, KBB doktoru Muhittin Dadaş, Göz Doktoru Abdullah Yıldırım, Ortopedist Semih Gülertıp ve şimdiki İzmir Alsancak Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı Uzmanı Arslan Savaşan tarafından kuruldu ve Haziran 2006’da açıldı. Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nde yeterli olmaması, yaz sezonunda yetersiz kalınması Sissus’un kurulmasının başlıca nedeniydi.

Haberin Devamı

Ortaklar anlaşamadı

İlk yılında büyük talep gören hastanenin çoğunluk hissesi, ortaklar arasındaki çekişmeler nedeniyle Savaşan Grubu’na geçmişti. Asıl işi petrol olan Savaşan?Grubu daha bir yıl bile geçmeden hastaneyi satışa çıkardıklarını duyurmuştu. Bir hafta sonra ise hastanenin kapısına kilit vurulmuştu.