Ege ‘Kente Zeybek yakışır’

‘Kente Zeybek yakışır’

09.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Kente Zeybek yakışır’

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, yerel seçimlere az bir süre kala adından en çok söz ettiren isimlerden biri olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

İzmir’e yönelik projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Zeybekci, sosyal medyada yayımlanan “İzmir’e Zeybek yakışır” klibiyle de gündem yarattı. Zeybekci için hazırlanan klip, sadece 24 içinde yüz binlerce kişi tarafından izlenerek, bir rekora imza attı.

Sinemalarda gösterimde

“Zeybeği herkes oynayamaz. Önce mert olacaksın, sonra cesur!” sözleriyle başlayan klip, 24 saat içinde yüz binlerce kişi tarafından izlendi. Manzaralar eşliğinde çekilen klipte, yöresel kıyafetlerle zeybek oynandı. Klibin metninde ise, Zeybekci’nin sık sık kullandığı “Zeybeği herkes oynayamaz. Önce mert olacaksın, sonra cesur! Yalan söylemeyeceksin. Tutamayacağın sözler vermeyeceksin. Bir söz verdin mi onu yapacaksın ve ne olursa olsun kendini yaptığın işe adayacaksın. İşte o zaman zeybek sana gerçekten yakışır! İzmirliye Zeybek yakışır” sözlerine yer verildi.

Haberin Devamı

Zeybekci’nin sosyal medyada yayımlanan klibi, pek çok kişi kendi hesabından da paylaştı. “İzmir’e Zeybek yakışır” klibi, sinemalarda da gösterilmeye başlandı.

İzmir vurgusu

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) Çarşamba toplantılarının bu ayki konuğu AK Parti Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci oldu.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Zeybekci’nin projelerini daha önce de dinleme fırsatı olduğunu vurgulayan Küçükkurt, kent için büyük fayda sağlayacak projelerin olduğunu söyledi.

‘AK Parti, İzmirlileştirilmeli’

Önümüzdeki 5 yılda İzmir’in patinaj yapması halinde Kocaeli, Bursa ve Antalya’nın gerisine düşeceğini öne süren Zeybekci, “Antalya’ya 19 milyon turist geliyor. Yılda 100 milyar TL gelir yaratılıyor. İzmir’e ise yılda 1 milyon 40 bin turist geliyor. Arada 19 kat fark var. İzmir, genç işsizlikte yüzde 26.5 ile en yüksek kent” dedi. İzmirlilerin AK Parti’yle ilgili endişelerinin gündeme getirilmesi üzerine de Zeybekci, “İzmir’i AK Partilileştirme yerine, AK Parti kendini İzmirlileştirmeli” dedi.