Ege Kentini seven bu modele baksın

Kentini seven bu modele baksın

29.09.2018 - 02:18 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’na ‘İzmir Modeli’ kitabını tanıtan Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu “Yerelden kalkınma yol haritasına katkı koymak istedik” dedi

Kentini seven bu modele baksın

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2009 yılında kurulan, kent ekonomisinde etkin rol üstlenen isimlerin üyesi olduğu İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 80. toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yaptı. 26 akademisyen ve araştırmacının, 1,5 yıllık çalışması sonucunda ortaya çıkan ‘İzmir Modeli’ kitabı, kurul üyelerine tanıtıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Çalışmalarımızı kitaplaştırıp belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, siyasetçilere gönderip, Türkiye belediyeciliğine ve yerelden kalkınma yol haritasına bir katkı sağlamak istedik” dedi, şöyle devam etti:

Her şey ortada

“İzmir Modeli, kentin katılımcı bir yönetim anlayışı ile yönetilmesi ve özellikle büyükşehir belediyelerinin kentin kalkınması ve refahında öncü rol oynaması için örnek bir model. 2004 yılı Haziran’ından bu yana İzmir’de fuarcılıktan yatak kapasitesine, raylı sistemden körfezdeki vapurlara, İnciraltı Kent Ormanı’ndan Kadifekale’deki tarih çalışmalarımıza, arıtmalardan çevre yatırımlarımıza kadar nelerin değiştiği ortada. Büyükşehir’in bunları yaparken ekonomiye ne gibi katkıları olduğu da ortada. İzmir Modeli’ne göz gezdirenler, bunların nasıl başarıldığını daha iyi anlayacak.”