Ege ‘Kır-kent dengesini kurmak hedefimiz’

‘Kır-kent dengesini kurmak hedefimiz’

28.02.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bergama ziyaretleri kapsamında meslek odaları temsilcileri ve üreticilerle bir araya gelen Başkan Soyer, “Kuraklık ve yoksullukla mücadele etmek memleket meselesidir” dedi

‘Kır-kent dengesini kurmak hedefimiz’

Bakırçay Havzası turu kapsamında Bergama’da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgedeki yatırımları inceledi, meslek odaları temsilcileri, üreticiler ve yurttaşlarla bir araya geldi. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, ülkenin en verimli topraklarına sahip Bergama ve Kuzey Ege’de işsizlik oranlarının yüksekliğine dikkat çekti.  Bergama’da küçük üreticinin emeğinin karşılığını alması gerektiğini, bunun kent ve kır dengesi açısından önemini vurgulayan Başkan Soyer, “Üretici yerinde doyabilirse kentteki işsizler ordusuna katılmaz. Bakırçay Havzası’nda küçük üreticinin kooperatif çatısı altında örgütlenmesini, ürünü çeşitlendirmesini sağlarsak, bu üretimin kuraklık ve yoksullukla mücadele edecek noktaya gelmesini mümkün kılarsak başarılı olabiliriz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bergama’nın olağanüstü bir coğrafyaya ve tarihsel hazineye ev sahipliği yaptığına da değinen Soyer, “Burada Kozak gibi agro turizmin dünyadaki en güzel örneklerinden biri olma kapasitesine sahip olağanüstü bir yayla var.

Yine muazzam tarihi, arkeolojik hazine var. Buna rağmen turizmden aldığı pay çok düşük. Bu hazineyi dünyanın göreceği noktaya taşıyamazsak gideceğimiz bir yer yok. Bunlar sektör meselesi değil, bunlar memleket meselesi. Bergama’yı gündemde tutarak dünya kamuoyunun konuşmasını sağlamak için düğmeye basıyoruz” diye konuştu.

 Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nı da ziyaret eden Başkan Soyer burada Vakıf Başkanı Gökhan Gönlügür ve vakıf yöneticileri ile görüştü, tiyatro festivalini bu yıl da yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

‘İzmir güvenilir bir şehir’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı kapsamındaki “Pandemi sürecinde turizmin geleceği” başlıklı oturumda konuştu. Başkan Soyer, “Dünyanın her yerinden gelecek turistler için İzmir güvenilir, temiz bir şehir” dedi. Tüm olumsuzluklara rağmen İzmir’de 2020 turizm sezonunu, beklentilerin üzerinde kapatmayı başardıklarını belirten Soyer, “Umuyoruz ki, 2021 yılı aralık ayında 15. Travel Turkey İzmir Fuarı’mızda, tüm dünyadan turizm profesyonellerini yine İzmir’de ağırlayacağız. Tüm çabamız İzmir’i pandemi sonrasında bir adım öteye taşıyabilmek” dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya da aşılanma sürecinin hızlanması halinde 2021 yılında ülkemize yaklaşık 20 milyon yabancı ziyaretçi geleceğini söyledi.