Ege Kiralar, ev fiyatına yaklaştı

Kiralar, ev fiyatına yaklaştı

25.03.2021 - 00:04 | Son Güncellenme:

Pandemi nedeniyle yazlık evlere talep artınca sezonluk kiralar tavan yaptı. Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde üç aylık rakamlar 750 bin-1 milyon lira bandına çıktı.

Kiralar, ev fiyatına yaklaştı

Pandemiyle birlikte şehir dışında bahçeli ev arayışına giren vatandaş yazlıkların olduğu bölgelerde nüfus patlamasına neden oldu. Artan talep konut fiyatlarının tavan yapmasına yol açtı. Çeşme’de, havuzun ortak kullanıldığı bir sitede 3 aylık kira bedeli 350 binden başlayıp 750 bin liraya kadar çıkabiliyor. Pandemiyle birlikte 185 bin olan nüfusu 750 bine çıkan Bodrum’da ise yazlık kiraları 100 binden başlayıp 1 milyon liraya kadar yükseldi. Marmaris’te de günlük kira bedeli bin ile 5 bin lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Çeşme’de yüzde 50

Gayrimenkul danışmanı Serhat Önyer, pandemiyle birlikte kiralık ev fiyatlarının Çeşme’de yükseldiğini ve gelir düzeyi orta seviyede olanlar için zorlayıcı olduğuna dikkat çekti. Önyer, otoyolun tamamlanmasının ardından bölgeye, İzmir’in yanı sıra Bursa ve İstanbul’dan da talep olduğunu söyledi. Gayrimenkul danışmanı Hürriyet Doğan ise, Alaçatı’daki ortak havuzlu sitede, 3 banyo ve 4 odalı evin sezonluk kirasının 165 bin lira oldu. Geçen yıla göre bölgede kira fiyatlarında yüzde 50 ile 60 arasında arttı” dedi.

Çeşme esnafı da ilçe nüfusunun artışından memnun olduklarını dile getirdi. İnsanlar kendilerini güvende hissettiğini belirten esnaf, “Çeşme, bu yıl en kalabalık kışını yaşadı. Bundan üç, dört yıl önce bir ev alabileceğiniz rakamlara, şu an ancak kiraya çıkabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Karantina süresince temiz hava ve bahçeli ev hayali kuranların talebi artırdığını söyleyen Marmaris Emlakçılar Derneği ve İstanbul Emlak Müşavirleri

Haberin Devamı

Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural ise, “Yaz sezonunda Marmaris ve kırsal turistik mahallelerinde günü birlik ya da sezonluk kiralık müstakil villa kalmayacak gibi görünüyor” diye konuştu. Finans ve Emlak Uzmanı Figen Gedik de, “Ultra lüks dediğimiz içinde havuzu, bahçesi, yaşam alanları olan, 4+1 ve üstü villalar günlüğü 3 bin ile 5 bin lira arasında alıcı buluyor” dedi.

Mülk sahiplerine çağrı


Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Sözcüsü Serkan Zeki Öztuncay ise, “Bodrum’da pandemiden sonra günlük ve sezonluk ev kiralarının yüzde 50 arttı. Salgının yanı sıra yaşanan depremle bölgede kiralık ve satılık fiyatları üçe katlandı. Mülk sahiplerinin biraz insaflı davranmasını istiyoruz. Pandeminin ardından kiracı bulmakta güçlük çekecekler” uyarısı yaptı.

Bodrumlu Gayrimenkul Danışmanı Metin Akbulut ise, “Kiralar geçen yıla göre 2-3 katına çıtı. Neredeyse sezonluk kiraya verilen bir evin parası ile başka şehirlerde ev satın alabilmek mümkün” dedi.