Ege Kirletmiyor yeşertiyor

Kirletmiyor yeşertiyor

20.12.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi öğrencisi Siğnem Uçar, Türkiye Farkındalık Ödülleri’nde “Yeşeren Şişe” projesiyle “En İnovatif Ürün ve Yılın En İyi Şirketi Ödülleri” kategorisinde birinciliği kazandı.

Kirletmiyor yeşertiyor

Birleşmiş Milletler’in desteklediği JCI’nın İstanbul şubesi tarafından düzenlenen Türkiye Farkındalık ödülleri sahiplerini buldu. Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi öğrencisi Siğnem Uçar, “13. Hedef İklim Eylemi (Climate Action)” kapsamındaki proje ve çalışmalarıyla ödülü kucakladı. Uçar’ın “Yeşeren Şişe” projesi “En İnovatif Ürün ve Yılın En İyi Şirketi Ödülleri” kategorisinde Türkiye birincisi oldu. 

Haberin Devamı

Uçar’ı makamında ağırlayarak tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyanı tehdit eden iklim değişikliğine karşı öğrencisinden akademisyenine kadar önemli çalışmalar, etkinlikler ve bilimsel projelere imza attıklarını ifade etti.

Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen ‘Girişimcilik Programı’nda, arkadaşları Göktuğ Erçek ve Adasu Güllü ile kurduğumuz Lorax gençlik şirketiyle beraber ‘Yeşeren Şişe’ projesini geliştirdiklerini anlatan Uçar, “250 şirket arasından Türkiye birincisi olduk. Böylelikle de Avrupa’nın en büyük girişimcilik festivali olan Gen-E’de ülkemizi temsil ederek Future First Ödülünü aldık ve BNY Newyork Mellon Bankası’ndan giriş yatırımı aldık” diye konuştu. Projenin detayları ile ilgili de bilgi veren Uçar, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Üç ayda çözünüyor

“Yeşeren şişemizin yaklaşık yüzde 70’i kâğıttan oluşuyor. Doğada kaybolması üç ay sürüyor. Buna ek olarak tohumları sayesinde şişemizin yeşermesini sağlıyoruz. Bu şişeyi toprağa gömdüğünüzde üç ay içerisinde çözünürken, birkaç hafta içerisinde de üzerinde bulunan tohumlar toprakla temas ettikçe yeşermeye başlıyor. Bu fikrimizin seri üretim kısmı için arkadaşlarımızla heyecanla çalışıyor ve ilerliyoruz.”