Ege KIRMIZI farkındalık

KIRMIZI farkındalık

01.04.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliğini vurgulamak amacıyla ülke genelinde başlatılan kırmızı çizgi uygulamasına Ege belediyelerinden destek geldi, geçitler düzenlendi

KIRMIZI farkındalık

Bornova Belediyesi, “30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında yaya yollarında boyama ve kırmızı çizgi çekme çalışmalarına destek verdi. Mustafa Kemal Caddesi üzerinde yapılan çalışmalara Kaymakam Fatih Genel ve İlçe Emniyet Müdürü Gülden Türkal ile İlçe Jandarma Komutanı Sadık Yazgan, Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız da katıldı. Trafik ışığı olmayan yaya geçitlerine sprey boyayla kırmızı çizgi çekildi. Vatandaşlara trafikte yaya önceliği hakkında bilgi verildi. Başkan Mustafa İduğ, “Yayalara ilk geçiş hakkını tanımayı amaçlıyoruz” dedi. Kaymakam Genel de, “Sürücülerin dikkati yayalar da olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yayalar için çizgi çekildi

İçişleri Bakanı S Soylu’nun sosyal medya hesabından ‘30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz’ paylaşımının ardından Ayvalık’ta da uygulamaya başlandı. Ekipler, yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyadı. Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen törene; Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Coşkun, İlçe Jandarma Karakol Komutanı YGüneş Eliş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mete Erbatur ve öğrenciler katıldı.

Can geri gelmez

Aliağa’da; Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun’un katılımıyla Atatürk Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu önünde “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliği yapıldı. Yayalara geçiş hakkı konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan etkinlikte, yaya çizgileri öğrenciler tarafından kırmızıya boyandı. “Yaya candır tekrar yerine gelmez ama araba her zaman fren yapabilir” mesajı verildi.

Haberin Devamı

Yüzde 30 başarı...

Foça’da, Hükümet Konağı önünde yapılan “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” etkinliğinde; Kaymakam Ali Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Arslan ve vatandaşların katılımıyla, yayalara yol verme farkındalığı için polis gözetiminde sürücülerle uygulama yapıldı. Dana sonra Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sabittin Keskin ile Bağarası Mahallesi’nde devam etkinlikte konuşan Kaymakam Çetin, “Meydana gelen trafik kazalarındaki can kayıplarımız 2017’den bu yana yapılan çalışmalar neticesinde yüzde 30 azaldı. Önümüzdeki yıllarda daha da azaltacağız” dedi.

Lütfen duyarlı olalım

Urla Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, yurt genelinde başlatılan ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ farkındalığı kapsamında yaya geçitlerini kırmızıya boyadı. Sürücülere broşür de dağıtan Dayanç, “Sürücülerimiz lütfen bu kurallara karşı duyarlı olsun. Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı ve can güvenliği her şeyden önemlidir” dedi.

Haberin Devamı

El ele verip boyadılar

Buca Belediyesi ve kaymakamlığın işbirliğiyle Şirinyer Migros önü, Hasanağa Bahçesi ve Buca Gölet Tesisleri karşısında bulunan yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi. Kaymakam Mahmut Nedim Tunçer, Başkan Yardımcısı Barış Özreçber de etkinlikte yer aldı.