Ege Kırsal ile kent arasında uçurum engelleniyor

Kırsal ile kent arasında uçurum engelleniyor

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tire’de arıtma tesisi ve stat açılışı yaptı, CHP’li belediye başkanlarının kırsal ile kent arasında uçurum olmaması için destekleyici uygulamalar yaptığını söyledi.

Kırsal ile kent arasında uçurum engelleniyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tire İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi ve davet üzerine bir evi ziyaret etti. Daha sonra yapımı tamamlanan stadyuma geçti. Stadın açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, burada tribünleri dolduran kalabalık tarafından karşılandı. Halk oyunları gösterisinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kürsüye çıktı. Tire’nin, yerelden kalkınma projesinin çıkış noktası olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Biz bu işi başardık’

“Türkiye’ye örnek model olan ‘Okul Sütü’ projesine, Tireli süt üretici kardeşlerimizle birlikte başladık ve birlikte başardık. ‘Süt Kuzusu’ projemizde yine onlarla birlikte yol aldık. Bu bölgedeki üreticilerimizin bize olan inancı, başarımızdaki en büyük motivasyon kaynağımız oldu. İzmir’deki tarımsal üretim Türkiye ortalamasının iki katından fazla büyümüşse Türkiye ‘tarımda yoksullaşmayı’ konuşurken, İzmirli üretici mucizeler yaratıyorsa hedefe ulaşılmış demektir. İflas aşamasındaki kooperatifler bugün ihracatçı konumuna gelmişse biz bu işi başarmışız demektir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törende yaptığı konuşmada, CHP’li belediye başkanlarının kırsal ve kent arasında uçurum olmaması için destekleyici uygulamalar yaptığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Biz Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına hayat standartlarının yükselmesine özen gösteriyoruz. Bu çerçevede çalışma yapıyoruz.”

Kırsal ile kent arasında uçurum engelleniyor

‘Kavgayı bir kenara bırakın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarıyla kahvaltıda buluştu, “Kırgınlıklar ve kavgalar bir kenara bırakılacak” talimatı verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki programının ikinci gününde, partisinin belediye başkanları, ilçe başkanları ve milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

İzmir’deki bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, özellikle 2019’da yapılacak yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair formülleri masaya yatırdığı belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimleri kazanamayacağını düşünen başkan adaylarının tereddütlerinin bulunması halinde, yarıştan çekilmesini istediği ileri sürüldü.

‘Hedefe kilitlenin’

Seçimlerde yarışacak isimlerin iddialı olmasını istediği öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun yine bazı ilçelerde belediye başkanları ile ilçe başkanlarının sorun yaşadığını söylediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, örgüte kavga etmemeleri noktasında talimat verdiği öğrenilirken tüm partililerden hedefe kilitlenmelerinin istediği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun, toplantıda ayrıca şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:

Haberin Devamı

Kırsal ile kent arasında uçurum engelleniyor

‘Ana aktör kadınlar’

“Sorun Türkiye sorunu. Kırgınlıklar kavgalar bir kenara bırakılacak. Bütün dünya bize bakıyor. Türkiye, AK Parti’den ibaret değil. Biz önce kendimize güveneceğiz sonra da halka güveneceğiz ve 2019’da başarıya ulaşacağız. Bunun ana aktörü de kadınlar olacak. Şikâyetler geliyor. Kadın Kolları, ‘Araç bulamıyoruz, ilçe araç vermiyor’ diyor. Buna son verin. Ne gerekiyorsa yapın. İzmir tamam ama Manisa neden İzmir gibi olamıyor. Onun da düşünülmesi gerekiyor. 2019’da Türkiye’yi Mustafa Kemal’in istediği çağdaş medeniyet düzeyine getireceğiz.”

Bireysel düşünürsek kaybederiz

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 2019 yılında yapılacak seçimlere örgütün kenetlenerek girmesi gerektiğini söyledi, örgütten her kapının çalınmasını istedi. ‘Kim aday gösterilecek’ yönündeki duyumlara şahit olduğunu belirten Yücel, “Kimse bu kaygıyı taşımasın. Böyle kritik bir dönemde kimsenin bireysel düşünmeye hakkı yok. Bu düşünceden uzak durun. Devir ‘ben’ değil, ‘biz’ deme zamanı. Bizim kaygımız bireysel değil.

Bizim kaygımız Cumhuriyet kaygısı, laiklik kaygısı, demokrasi kaygısı, hukuk ve adalet kaygısı. Bireysel düşünürsek kaybederiz arkadaşlar. Bakın çok samimi söylüyorum, bireysel düşünürsek kaybederiz. Bireysel düşünürsek bu vatanı, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini karanlığa teslim ederiz” diye konuştu.