Ege Kıyı Ege yardım için kenetlendi

Kıyı Ege yardım için kenetlendi

24.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan belediye başkanları, yerinde gördükleri eksiklerin tamamlanması için düzenledikleri yardım kampanyasının startını verdiler...

Kıyı Ege yardım için kenetlendi

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Van depremzedeleri için başlattığı dev kampanyayı, bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu. Basın toplantısına Narlıdere Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce birlikte katıldı.

Geziden izlenimler
Basın toplantısında deprem bölgesi Van ve ilçelerine düzenledikleri inceleme gezisi ile ilgili bilgi veren Birlik Başkanı Abdül Batur, “Van ve depremin acıları unutuldu, giden yardımlar azaldı. İnsanlarımızı deprem değil binalar öldürmüştü. Şimdi ise ilgisizlik ve görevlerini yerine getirmeyen yöneticiler öldürüyor onları. Çadırda yaşama savaşı veren insanlarımız ısınmaya çalışırken hayatlarını kaybediyorlar. Açlık ve yetersiz beslenme ayrı bir sorun, temizlik ayrı bir sorun.
Bütün bunların ışığında acıyı yerinde gören biz Kıyı Egeli Belediyeler Birliği olarak Birlik üyesi 90 Belediyenin katılımıyla dev bir kampanya başlattık. Depremzede vatandaşlarımızın temel yaşam ihtiyacı olan beslenme için kuru gıda paketleri hazırlatıyoruz. Temizlik ve ihtiyaçlar için iç çamaşırları ve ısınma içinde elektrikli ısıtıcılar bu kampanya dahilinde toplanıp, ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştırılacak. 2. etapta ise Van valimiz ve Erciş Belediye başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde aldığımız bir karar neticesinde yıkılan bir köy okulunun yeniden yapılmasını Egeli Belediyeler Birliği olarak biz üstleneceğiz” dedi.

1 Aralık’a kadar devam edecek
Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından başlatılan ve tüm birlik üyelerinin katılacağı kampanya 1 Aralık’a kadar sürecek. Bu süre içerisinde toplanacak olan tüm yardımlar, bölgedeki ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırılacak ve dağıtımı yapılacak. Birlik Başkanı Abdül Batur, Ege insanın afetler konusundaki duyarlılığına değinerek, kuru gıda ve elektrikli ısıtıcılar konusundaki yardımları bir an önce beklediklerini yenileyerek, “Van’ı ve depremi unutmayalım. Herkesin bu kampanyaya katılımlarını bekliyorum dedi.