Ege ‘Kıymeti bilinmeli’

‘Kıymeti bilinmeli’

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İZBAN’da grev yapan çalışanlara seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Bütün kurumların finans sıkıntısı yaşadığı bir süreçte verilen yüzde 22 zam önemli” dedi

‘Kıymeti bilinmeli’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent ulaşımda önemli bir payı olan İZBAN’daki greve son verilmesi istedi. Sendika temsilcileri ile İZBAN çalışanlarına seslenen Başkan Kocaoğlu, “Bütün kurumların finans sıkıntısı yaşadığı şu günlerde verilen yüzde 22 zammın kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Toplu İş Sözleşmesi’ni (TİS) imzalayıp grevi sonlandırmalarını ve bir an evvel işinin başına dönmesini diliyorum” dedi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

122 lira ek ücret

İZBAN’da 2 yıl önce yapılan TİS görüşmelerini bizzat yürüttüm. İzmir’de bir sonuç alamayınca Ankara’ya gidip TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile konuyu hallettik. Şimdiki süreci de ‘TCDD Genel Müdürlüğü yürütsün’ dedim, ama işi takip etmeyi bırakmadım. İZBAN temsilcisi arkadaşlarımız ve TCDD’den yetkililer gitti, görüştü. Ben de geçen hafta TCDD’ye gittim. Bu işte geri durmamın sebeplerinden bir tanesi de bugün içinde bulunduğumuz ekonomik darboğaz. Bu süreçte Hükümet’in vermeyi düşündüğü rakamın üzerinde, emsal teşkil edecek karar içinde olmamak gibi bir düşüncem vardı. Bunu TCDD Genel Müdürü’ne açık açık ifade ettim. ‘Bugün TİS yapıyoruz, bunun aynı zamanda hükümetin politikasına uygun olması lazım’ dedim. Sonunda yüzde 22 zam yapılmasına karar verildi. Sözleşme başladığından itibaren 122 lira alacaklar. İZBAN olarak, ortağımızla birlikte verebileceğimiz maksimum zammı yaptık. Geri kalan kısım sendikaya ait. Sendika TİS yapmak için seçiliyor ama onlar işçiye oylatıyor. Bunu ben de yapardım.”