Ege Klasik tarz, her zaman güzeldir

Klasik tarz, her zaman güzeldir

28.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ev dekorasyonunda birçok iç mimar ve dekoratör, klasikleşmiş anlayışlara ayrı bir önem verirken, buna ters olarak günümüzün değişen hayat şartları kişiye özel renklerin ve dekorasyon tercih edildiği, daha az resmi bir dekorasyon tarzını ön plana çıkarıyor.

Klasik tarz, her zaman güzeldir

Yorgun argın bir şekilde eve döndüğünüzde iş yaşamının kargaşasını üzerinizden atmak istiyorsanız ev dekorasyonu sizin için önemli olacaktır. Ev sizi yansıtmalıdır.
Moda diye yaşantınıza hiç uygun olmayan eşyaları almanın ve bu şekilde ev dekorasyonu yapmanın hiçbir anlamı yok. Farklı kıtalardan etnik izler seçip, her birinin genel mimari özelliklerini evimize yansıtabiliriz.

Her ülkeye göre dekorasyon
Bazı toplumlarda kutsal bir mekan olarak kabul edilen ev dekorasyonu, her ülkede farklı. Kimileri sade bir tarzı tercih ederken kimileri ise aksesuvarlarla süslü ev seviyor.
Afrika’da yaratıcılığı kamçılayan tek bir kelime vardır; ‘‘ihtiyaç’’. Yaşam kapıların dışında devam eder ve mimari açıdan Afrika çamurdan kulübeleri çağrıştırabilir.
Japonya’da ev mekanı tasarımcılarının yaklaşımları, seçtikleri malzemeyle özetlenebilir. Aile ruhunun etrafında yoğunlaşan yaşamın güçlü sembolünü simgeler.
Hindistan, mobilya kullanmayan ülke olarak da bilinir. Yataklar gün ağardığında yuvarlanılarak kaldırılan ince matrislerden oluşur. Yaz gecelerinde, yatakların damlara ya da balkonlara taşınmasıyla yıldızlardan oluşan doğal bir örtü altında uyunur. Süslü verandalarda güzel bir uyku çekilir.

Meksika cüretkardır
Meksika, kuru ve tozlu toprağın başlıca inşaat malzemesi olduğu tüm yeryüzü parçalarında olduğu gibi, Meksika dekorasyonunun cüretkar ve neşeli ruhu da çoğunlukla kendini duvar boyalarında ifade eder.
En alçakgönüllü kulübe bile, iç ve dış duvarlarına uygulanan cesur renklerdeki yaratıcılıkla büyük bir konağı gölgede bırakabilir. Şerbet sarısı ile birleşen elektrikli kobalt mavisi, parlak Meksika stilinin tipik örneklerindendir. Boyalar, taşlar ve fresk panellerin yarattığı bordürler de mimari detayları oluşturur. Tipik bir Meksika evi, seramik ya da çakıl taşı kaplı bir avluyu çevreler.

Yazarlar