Ege KOBİ’leri halka arz seferberliği

KOBİ’leri halka arz seferberliği

02.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, sermaye piyasasını derinleştirmek ve KOBİ’lerin de halka arzını sağlayabilmek için seferberlik başlattıklarını söyledi.

KOBİ’leri halka arz seferberliği

İzmir Ticaret Borsası’na konuk olan Erkan, İMKB tarafından kotasyon dışı kalan ancak gelişme ve büyüme potansiyeline sahip şirketlerin hisselerinin işlem görebileceği ‘gelişen işletmeler piyasası’ kurulması girişimine hız verdiklerini belirtti. Türkiye’deki en büyük bin şirketten 20’sinin İMKB’de olduğunu kaydeden Erkan, yaklaşık 200’ünün KOBİ’lerden oluştuğunu ifade etti, “Yüzbinlerce KOBİ’ye ulaşacağız. İMKB, Türkiye’nin borsası” dedi.

Haberin Devamı

Kırım’dan Alaşehir’e tam not
Ukrayna’nın Kırım Özerk Bölgesi Topraktan Sorumlu Devlet Danışmanı Kiril Gorohko, ülkesine ihraç edilen tarım ürünlerinin üretimi ve paketlenmesi aşamalarını görmek için geldi. Üzüm, kiraz, şeftali, kayısı ve çilek ihracatının merkezi Alaşehir’de inceleme yaptı. Gorokho, gıda güvenliğinin çok iyi olduğunu, Türk üreticisine kolaylık sağlayacaklarını söyledi.

Köfteci Ramiz’den Cafe Rames
Akhisar’da başlayıp ardından Türkiye’yi hızla saran restoranlarıyla tanınan Köfteci Ramiz, lezzet zincirini farklı bir konseptle geliştiriyor. Köfteci Ramiz, müşterilerini yarından itibaren Rames Cafe’de de keyifle ağırlayacak. Balçova otoban çıkışındaki Selway Qutlet Park’ta hizmete giren Rames Cafe’de; kahvaltı çeşitlerinden hamburger seçeneklerine, pizzadan geleneksel ve özel makarnalara birçok farklı lezzet bir arada sunulacak. Köfteci Ramiz yetkilileri, bugün Forum Bornova’daki şubelerinde, yarın da Selway Qutlet Park’ta düzenlenecek tanıtım kokteyline herkesin davetli olduğunu duyurdu. Her iki organizasyona da usta müzisyen Sinan Erkoç, 17.00-19.00 saatleri arasında seslendireceği şarkılarla renk katacak.

Yazarlar