Ege Kocaoğlu, Çiğli’de göçmenlerle buluştu

Kocaoğlu, Çiğli’de göçmenlerle buluştu

15.03.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Makedon göçmenlerinin gecesine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı, Çiğli’nin de dahil olduğu kuzey bölgesinin, devreye girecek projelerle 2-3 yıl içinde kalkınacağını söyledi

Kocaoğlu, Çiğli’de göçmenlerle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Aziz Kocaoğlu, Çiğli’de yaşayan Makedon göçmenlerinin düzenlediği geceye katıldı. “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” slaganlarıyla karşılanan Kocaoğlu, göreve devam etmesi halinde planladığı projelerle ilgili bilgi verdi. Başkan, “İzmir’in her bölgesi gibi Çiğli de kalkınacak. 2013-2014 yıllarında, kentte yaşayan herkesin gelirlerinde ‘hissedilir’ artış olacak” dedi.

‘Sandıklara sahip çıkın’
Geçen beş yılda, kent sınırlarına dahil ilçe ve beldelerde pek çok sorunu çözdüklerini, merkezde de en çok yatırımı Çiğli’ye yaptıklarını belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Aliağa-Menderes Raylı Sistemi Projesi’yle Çiğlililer’in kente ucuz, konforlu ve sağlıklı şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Ayrıca Anadolu Caddesi’nde; yürüyen merdivenli, engelli asansörlü dört üstgeçit de 3-4 ay içinde hizmete girecek. Biliyorsunuz, Doğal Yaşam Parkı hizmete girdi. Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Bilim Parkı, Zooloji Müzesi, dev akvaryum, Karşıyaka’da opera binası ve Koyundere’de üniversite alanı projeleriyle birlikte, kentin kuzeyi 2-3 yıl içinde ciddi biçimde kalkınacak.”
Çiğli’de ekmek fabrikası kurduklarını da hatırlatan Kocaoğlu, dar gelirli ailelere ekmeği indirimli satacaklarını söyledi. Başkan, “Gerekirse, ki gerekiyor, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ücretsiz ekmek dağıtacağız” şeklinde konuştu. Kocaoğlu, Makedon göçmenlerinin ülkesini seven, koruyan, ülkenin birlik ve beraberliğine önem veren, Cumhuriyet’e bağlı insanlar olduğunu da sözlerine ekledi.
CHP Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ise Aziz Kocaoğlu’nu, “İşte Türkiye’de adam gibi bir adam” diye selamlayarak başladığı konuşmasında, halka, ‘Cumhuriyet için sandıklara sahip çıkın’ çağrısında bulundu. Konuşmaların ardından Başkan Kocaoğlu, göçmenlerin meşhur türküsü, “Aman Bre Deryalar” eşliğinde, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ve göçmen vatandaşlarla birlikte halay çekti. Geceye CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Sasalı Belediye Başkanı Veli Kasap ve meclis üyeleri de katıldı.