Ege Kocaoğlu, metroyla ilgili çıkışında haksız

Kocaoğlu, metroyla ilgili çıkışında haksız

31.01.2018 - 06:22 | Son Güncellenme:

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, Otogar-Halkapınar metrosuyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirdi, “Bu söylemi kendisine yakıştıramıyoruz” dedi

Kocaoğlu, metroyla ilgili çıkışında haksız

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Otogar-Halkapınar metrosu için “Elim kırılsaydı da başvurmasaydım” sözleriyle hükümeti eleştirmesine yanıt verdi. Delican, halihazırda devam eden bir projeyi manipüle etmenin, ancak köşeye sıkışmışlık psikolojisi ile açıklanabileceğini ileri sürdü, “Sayın Kocaoğlu, aslında ‘Elime yüzüme bulaştırdığım işler nedeniyle İzmir’i harabeye çevirdim’ demek yerine, zaten planlanmış ve temeli atılmak üzere olan Halkapınar Metro projesini topa tutmayı, siyaseten daha uygun bulmuş ve ‘Elim kırılsaydı da başvurmasaydım’ diyerek yaklaşan seçim sendromu ile haksız bir çıkış yapmıştır. İzmir halkı çok uzun zamandır ne yapıldığını ve ne yaşadığını görüyor, biliyor. Kendisi epey geç kaldı” diye konuştu. AK Parti’nin genelde olduğu gibi yerelde de her başladığı projeyi yüzünün akıyla tamamladığını söyleyen Başkan Delican, bu projenin zaten büyük bir girişimin parçası olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Balondan muhalefet’

“Kemalpaşa-Torbalı-Alsancak Demiryolu Etüt Proje çalışmaları devam ederken Otogar-Halkapınar arasında bir metro hattının da proje çalışmaları yapılmasına karar verilmişti. Hızlı tren projesi ile entegre yürütülen bu etap için kalkıp bütçesi de yetersiz diyorsunuz. Bilmiyor musunuz? bu tür projelerde aşama aşama bütçe artırımı da yapılabiliyor. Gerçekten işi bilmeden işe gitmeye kalkışan bir yerel yönetimin balondan muhalefetiyle karşı karşıyayız.”

Haberin Devamı

‘İnönü Caddesi’ni unutmuş gibi’

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, İzmir sokaklarından yükselen feryadı üzerine almadığını dile getiren Bülent Delican sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnönü Caddesi’nde yıllarca süren, kan ağlatan, kepenk kapattıran metro hezimetini unutmuş gibi. Bir kenti yönetiyorsanız, bir işi kotarmaya çalışmanın, talep etmenin pişmanlığı olmaz. Ellerim kırılsaydı da başvurmasaydım demek, niyet ortaya koyar. Düşmanca bir söylemdir. Bir belediye başkanına yakışmıyor.”

Yazarlar