Ege Kocaoğlu’yla dobra dobra

Kocaoğlu’yla dobra dobra

27.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Abbas Güçlü’nün “Genç Bakış” programına konuk oldu. Hemşerilerinin merak ettiği konulara açıklık getirdi

Kocaoğlu’yla dobra dobra

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 77’nci İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen “Ünlülerle İmzalı Sohbetler” etkinliğinde gazeteci-yazar Abbas Güçlü’nün “Genç Bakış” programına konuk oldu. Hemşerileriyle bir araya gelen Kocaoğlu, merak edilen soruları yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, “Vargücümüzle, 60 yaşın birikimiyle çalışıyoruz. Bunun semeresini de almaya başladık. Halktan büyük teveccüh aldım. İzmir, garip siyasi oyunlar ve linç kampanyalarıyla karşı karşıya kaldı. İzmirliler buna güldü geçti. Bu hareketlere hiç prim vermedi. İzmirli hemşerilerimle ne kadar övünsem, onlara ne kadar hizmet etsem az” dedi.

Çok büyük atılım olacak
İzmir’in son 2 yıldır çok ciddi ve önemli gelişmeler yaşadığını söyleyen Kocaoğlu, “Bu kentin yatırımlarını, planlarını yapan büyükşehir belediye başkanı olarak söylüyorum; İzmir önümüzdeki yıllarda çok daha büyük atılımlar yapacak” diye konuştu. Kentte 30 yılda yapılması gereken yatırımlara 4.5 senede imza attıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “İzmir’de yerin altında 15 kilometre tünel çalışması yapıyoruz. Aliağa-Menderes raylı sistem projesi 80 kilometre olacak. Metro ve raylı sistem 2009’da tamamlandığında 100 kilometre uzunluğu aşıyor. Bunlara bizim dönemimizde başlandı. Bir yandan borç öderken, diğer yandan bütün yatırımlarımızı kendi özkaynaklarımızla gerçekleştiriyoruz” dedi.
İzmir’de istihdam imkanlarını artırmak ve gençlere yeni iş alanları yaratmak için yaptıkları çalışmalara da dikkat çeken Kocaoğlu, “Belediyeler yatırım yapar, istihdam yaratır, ileriye dönük planlamalar yapar. Bizim de yeni iş kolları yaratmak, istihdamı artırmak ve yatırımcıyı çekmek için farklı projelerimiz” var diye konuştu ve şöyle devam etti:
İlk yatırım İş Bankası’nın
“Liman arkası-Salhane-Turan bölgesinde yatırım yapılmasının önü açıldı. 5 sene içinde burası tamamlanacak. İlk yatırımı da İş Bankası başlatıyor. Diğer özel sektörler de hemen arkasından başlayacak. İnciraltı’nı, EXPO 2015 adaylık sürecinde önerdiğimiz gibi sağlık merkezi yapmak istiyoruz. 470 hektarlık bir alan termal oteller, hastaneler, sağlık merkezlerinin yer aldığı şekilde düzenlenecek. Ayrıca 171 bin hektar büyüklüğünde, 5 ilçenin yer aldığı Yarımada’yı planlıyoruz. 3 farklı bölgedeki planlama, İzmir’i daha da ileriye götürecek, istihdam imkanları yaratacak çalışmalardır.”

750 klimalı otobüs
Bir soru üzerine, otobüslerde 90 dakika içinde tek binişten sonraki binişlerin ücretsiz olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Ulaşımda İzmirli hemşerilerimiz sadece 1 YTL veriyorsa, kalan 1 YTL’sini belediye olarak biz veriyoruz. Ulaşıma çok ciddi sübvansiyon sağlayarak, vatandaşlarımızın aile bütçelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.
Klimalı otobüslere çok ciddi yatırım yapıldığını da sözlerine ekleyen Kocaoğlu, “İzmir tarihinde ilk defa 4.5 yılda 750 klimalı otobüs aldık. Bu otobüslerin hepsinin kent içi yolcu taşımaya başlamasıyla otobüslerimizin yaşı 5.19’a düşecek” diye konuştu.